Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Numeri 17

1. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

2. "Vorbeste copiilor lui Israel si ia de la ei un toiag, dupa casele parintilor lor, adica douasprezece toiege din partea capeteniilor lor, dupa casele parintilor lor. Sa scrii numele fiecaruia pe toiagul lui;

3. si sa scrii numele lui Aaron pe toiagul lui Levi; caci va fi cate un toiag de fiecare capetenie a caselor parintilor lor.

4. Sa le pui in Cortul intalnirii, inaintea marturiei, unde Ma intalnesc cu voi.

5. Barbatul pe care-l voi alege, va fi acela al carui toiag va inflori, si voi pune capat dinaintea Mea cartirilor pe care le ridica impotriva voastra copiii lui Israel."

6. Moise a vorbit copiilor lui Israel; si toate capeteniile lor i-au dat cate un toiag, fiecare capetenie cate un toiag, dupa casele parintilor lor, adica douasprezece toiege. Toiagul lui Aaron era in mijlocul toiegelor lor.

7. Moise a pus toiegele inaintea Domnului, in Cortul marturiei.

8. A doua zi, cand a intrat Moise in Cortul marturiei, iata ca toiagul lui Aaron, care era pentru casa lui Levi, inverzise, facuse muguri, inflorise si copsese migdale.

9. Moise a luat dinaintea Domnului toate toiegele si le-a dus tuturor copiilor lui Israel, ca sa le vada si sa-si ia fiecare toiagul lui.

10. Domnul a zis lui Moise: "Pune toiagul lui Aaron inapoi inaintea marturiei si sa fie pastrat ca un semn pentru cei razvratiti, ca sa pui astfel capat inaintea Mea cartirilor lor si sa nu moara."

11. Moise a facut asa; a facut intocmai dupa porunca pe care i-o daduse Domnul.

12. Copiii lui Israel au zis lui Moise: "Iata ca murim, pierim, pierim cu totii!

13. Oricine se apropie de Cortul Domnului moare. Va trebui oare sa murim cu totii?"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***