Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910111213
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Neemia 6

1. Nu pusesem inca usile portilor, cand Sanbalat, Tobia, Ghesem, arabul, si ceilalti vrajmasi ai nostri au auzit ca zidisem zidul si ca n-a mai ramas nicio spartura.

2. Atunci Sanbalat si Ghesem au trimis sa-mi spuna: "Vino si sa ne intalnim in satele din valea Ono." Isi pusesera de gand sa-mi faca rau.

3. Le-am trimis soli cu urmatorul raspuns: "Am o mare lucrare de facut si nu pot sa ma cobor; cat timp l-as lasa ca sa vin la voi, lucrul ar inceta."

4. Mi-au facut in patru randuri aceeasi cerere, si le-am dat acelasi raspuns.

5. Sanbalat mi-a trimis solia aceasta a cincea oara prin slujitorul sau, care tinea in mana o scrisoare deschisa.

6. In ea era scris: "Se raspandeste zvonul printre popoare, si Gasmu spune ca tu si iudeii aveti de gand sa va rasculati si ca in acest scop zidesti zidul. Se zice ca tu vei ajunge imparatul lor

7. si ca ai pus chiar proroci ca sa te numeasca la Ierusalim imparat al lui Iuda. Si acum lucrurile acestea vor ajunge la cunostinta imparatului. Vino, dar, si sa ne sfatuim impreuna."

8. Am trimis urmatorul raspuns lui Sanbalat: "Ce ai spus tu in scrisoare nu este; tu de la tine le nascocesti!"

9. Toti oamenii acestia voiau sa ne infricoseze si isi ziceau: "Li se va muia inima, si lucrarea nu se va face." Acum, Dumnezeule, intareste-ma!

10. M-am dus la Semaia, fiul lui Delaia, fiul lui Mehetabeel. El se inchisese si a zis: "Haidem impreuna in Casa lui Dumnezeu, in mijlocul Templului, si sa inchidem usile Templului: caci vin sa te omoare si au sa vina noaptea sa te omoare."

11. Eu am raspuns: "Un om ca mine sa fuga? Si care om ca mine ar putea sa intre in Templu si sa traiasca? Nu voi intra!"

12. Si am cunoscut ca nu Dumnezeu il trimitea. Ci a prorocit asa pentru mine, fiindca Sanbalat si Tobia ii dadusera argint.

13. Si, castigandu-l astfel, nadajduiau ca am sa ma tem si ca am sa urmez sfaturile lui, si sa fac un pacat. Ei s-ar fi folosit de aceasta atingere a bunului meu nume, ca sa ma umple de ocara.

14. Adu-Ti aminte, Dumnezeule, de Tobia si de Sanbalat si de faptele lor! Adu-Ti aminte si de Noadia, prorocita, si de ceilalti proroci care cautau sa ma sperie!

15. Zidul a fost ispravit in a douazeci si cincea zi a lunii Elul, in cincizeci si doua de zile.

16. Cand au auzit toti vrajmasii nostri, s-au temut toate popoarele dimprejurul nostru; s-au smerit foarte mult si au cunoscut ca lucrarea se facuse prin voia Dumnezeului nostru.

17. In vremea aceea erau unii fruntasi din Iudeea, care trimiteau deseori scrisori lui Tobia si primeau si ei scrisori de la el.

18. Caci multi din Iuda erau legati cu el prin juramant, pentru ca era ginerele lui Secania, fiul lui Arah, si fiul sau Iohanan luase pe fata lui Mesulam, fiul lui Berechia.

19. Vorbeau bine de el chiar in fata mea si-i spuneau cuvintele mele. Tobia trimitea scrisori ca sa ma infricoseze.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***