Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910111213
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Neemia 2

1. In luna Nisan, anul al douazecilea al imparatului Artaxerxe, pe cand vinul era inaintea lui, am luat vinul si l-am dat imparatului. Niciodata nu fusesem trist inaintea lui.

2. Imparatul mi-a zis: "Pentru ce ai fata trista? Totusi nu esti bolnav; nu poate fi decat o intristare a inimii." Atunci m-a apucat o mare frica

3. si am raspuns imparatului: "Traiasca imparatul in veac! Cum sa n-am fata trista, cand cetatea in care sunt mormintele parintilor mei este nimicita, si portile ei sunt arse de foc?"

4. Si imparatul mi-a zis: "Ce ceri?" Eu m-am rugat Dumnezeului cerurilor

5. si am raspuns imparatului: "Daca gaseste cu cale imparatul si daca robul tau ii este placut, trimite-ma in Iuda, la cetatea mormintelor parintilor mei, ca s-o zidesc din nou."

6. Imparatul, langa care sedea si imparateasa, mi-a zis atunci: "Cat va tine calatoria ta si cand te vei intoarce?" Imparatul a gasit cu cale sa ma lase sa plec, si i-am hotarat o vreme.

7. Apoi am zis imparatului: "Daca gaseste imparatul cu cale, sa mi se dea scrisori pentru dregatorii de dincolo de Rau, ca sa ma lase sa trec si sa intru in Iuda,

8. si o scrisoare pentru Asaf, pazitorul padurii imparatului, ca sa-mi dea lemne sa fac grinzi pentru portile cetatuii de langa casa, pentru zidul cetatii si pentru casa in care voi locui." Imparatul mi-a dat aceste scrisori, caci mana cea buna a Dumnezeului meu era peste mine.

9. M-am dus la dregatorii de dincolo de Rau si le-am dat scrisorile imparatului, care pusese sa ma insoteasca niste mai mari ai ostii si niste calareti.

10. Sanbalat, horonitul, si Tobia, slujitorul amonit, cand au auzit lucrul acesta, nu le-a placut deloc ca venea un om sa caute binele copiilor lui Israel.

11. Am ajuns la Ierusalim si am ramas acolo trei zile.

12. Dupa aceea, m-am sculat noaptea cu cativa oameni, fara sa fi spus cuiva ce-mi pusese Dumnezeul meu in inima sa fac pentru Ierusalim. Nu era cu mine nicio alta vita, afara de vita pe care calaream.

13. Am iesit noaptea pe poarta vaii si m-am indreptat spre izvorul balaurului si spre poarta gunoiului, uitandu-ma cu bagare de seama la zidurile daramate ale Ierusalimului si la portile lui arse de foc.

14. Am trecut pe la poarta izvorului si pe la iazul imparatului, si nu era loc pe unde sa treaca vita care era sub mine.

15. M-am suit noaptea pe la parau si m-am uitat iarasi cu bagare de seama la zid. Apoi am intrat pe poarta vaii, si astfel m-am intors.

16. Dregatorii nu stiau unde fusesem si ce faceam. Pana in clipa aceea nu spusesem nimic iudeilor, nici preotilor, nici mai marilor, nici dregatorilor, nici vreunuia din cei ce vedeau de treburi.

17. Le-am zis atunci: "Vedeti starea nenorocita in care suntem! Ierusalimul este daramat, si portile sunt arse de foc. Veniti sa zidim iarasi zidul Ierusalimului si sa nu mai fim de ocara!"

18. Si le-am istorisit cum mana cea buna a Dumnezeului meu fusese peste mine si ce cuvinte imi spusese imparatul. Ei au zis: "Sa ne sculam si sa zidim!" Si s-au intarit in aceasta hotarare buna.

19. Sanbalat, horonitul, Tobia, slujitorul amonit, si Ghesem, arabul, fiind instiintati, si-au batut joc de noi si ne-au dispretuit. Ei au zis: "Ce faceti voi acolo? Va rasculati impotriva imparatului?"

20. Si eu le-am raspuns: "Dumnezeul cerurilor ne va da izbanda. Noi, robii Sai, ne vom scula si vom zidi; dar voi n-aveti nici parte, nici drept, nici aducere aminte in Ierusalim."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***