Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123
Capitolul precedent

Naum 3

1. Vai de cetatea varsatoare de sange, plina de minciuna, plina de silnicie si care nu inceteaza sa se dedea la rapire!…

2. Auziti pocnetul biciului, uruitul rotilor, tropaitul cailor si durduitul carelor!

3. Se arunca navalnici calaretii, scanteiaza sabia, fulgera sulita… O multime de raniti!… Gramezi de trupuri moarte!… Morti fara numar!… Cei vii se impiedica de cei morti!…

4. Din pricina multelor curvii ale curvei plina de farmec, fermecatoare iscusita, care vindea neamurile prin curviile ei si popoarele prin vrajitoriile ei.

5. "Iata, am necaz pe tine, zice Domnul ostirilor, iti voi ridica poalele peste cap ca sa-ti vada neamurile goliciunea, si imparatiile, rusinea.

6. Voi azvarli cu murdarii peste tine, te voi injosi si te voi face de ocara.

7. Toti cei ce te vor vedea vor fugi de tine si vor zice: "Ninive este nimicita! Cine o va plange? Unde sa-ti caut mangaietori?

8. Esti tu mai buna decat No-Amon, cetatea care sedea intre rauri, inconjurata de ape, avand ca zid de aparare marea, ca ziduri marea?

9. Etiopia si egiptenii fara numar erau taria ei, Put si libienii erau ajutoarele ei.

10. Si totusi a trebuit sa plece si ea in surghiun, s-a dus in robie; si pruncii ei au fost zdrobiti in toate colturile ulitelor; au aruncat sortul asupra fruntasilor ei, si toti mai marii ei au fost aruncati in lanturi.

11. Si tu te vei imbata, te vei ascunde; si tu vei cauta un loc de adapost impotriva vrajmasului!

12. Toate cetatuile tale sunt niste smochini cu cele dintai roade; cand ii scuturi, smochinele cad in gura cui vrea sa le manance.

13. Iata, poporul tau este ca femeile in mijlocul tau; portile tarii tale se deschid inaintea vrajmasilor tai; focul iti mistuie zavoarele!

14. Scoate-ti apa pentru impresurare! Drege-ti intariturile! Calca pamantul, framanta lutul si gateste cuptorul de caramida!

15. Acolo te va manca focul, te va nimici sabia cu desavarsire, te va mistui ca niste lacuste, caci te-ai inmultit ca forfecarul, te-ai ingramadit ca lacustele!

16. Negustorii tai sunt mai multi decat stelele cerului, s-au ingramadit ca puii de lacusta care isi intind aripile si zboara.

17. Voievozii tai sunt ca lacustele, mai marii tai ca o ceata de lacuste care tabarasc in dumbravi pe racoarea zilei: cand rasare soarele, zboara, si nu se mai cunoaste locul unde erau.

18. In timp ce pastorii tai dorm, imparate al Asiriei, si vitejii tai se odihnesc, poporul tau este risipit pe munti, si nimeni nu-l mai strange.

19. Rana ta nu se alina prin nimic, rana ta este fara leac! Toti cei ce vor auzi de tine vor bate din palme, caci cine este acela pe care sa nu-l fi atins rautatea ta?"

Capitolul precedent
pixel
***