Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234567
Capitolul precedent

Mica 7

1. Vai de mine! Caci parca sunt la strangerea poamelor si la strangerea bobitelor dupa culesul strugurilor: nu mai este niciun strugure de mancare, nici cea dintai smochina dorita de sufletul meu!

2. S-a dus omul de bine din tara si nu mai este niciun om cinstit printre oameni; toti stau la panda ca sa verse sange, fiecare intinde o cursa fratelui sau.

3. Mainile lor sunt indreptate sa faca rau: carmuitorul cere daruri, judecatorul cere plata, cel mare isi arata pe fata ce doreste cu lacomie, si astfel merg mana-n mana.

4. Cel mai bun dintre ei este ca un maracine, cel mai cinstit este mai rau decat un tufis de spini. Ziua vestita de toti prorocii Tai, pedeapsa Ta se apropie! Atunci va fi uluiala lor.

5. Nu crede pe un prieten, nu te increde in ruda cea mai de aproape; pazeste-ti usa gurii de cea care iti sta in brate!

6. Caci fiul batjocoreste pe tatal, fata se scoala impotriva mamei ei, nora, impotriva soacrei sale; vrajmasii omului sunt cei din casa lui! -

7. Eu insa voi privi spre Domnul, imi voi pune nadejdea in Dumnezeul mantuirii mele; Dumnezeul meu ma va asculta.

8. Nu te bucura de mine, vrajmasa, caci, chiar daca am cazut, ma voi scula iarasi, chiar daca stau in intuneric, totusi Domnul este lumina mea!

9. Voi suferi mania Domnului, caci am pacatuit impotriva Lui - pana ce El imi va apara pricina si-mi va face dreptate; El ma va scoate la lumina, si voi privi dreptatea Lui.

10. Cand va vedea vrajmasa mea lucrul acesta, va fi acoperita de rusine, ea care-mi zicea: "Unde este Domnul Dumnezeul tau?" Ochii mei isi vor vedea dorinta implinita fata de ea. Atunci ea va fi calcata in picioare ca noroiul de pe ulita.

11. In ziua cand iti vor zidi iarasi zidurile, in ziua aceea ti se vor largi hotarele.

12. In ziua aceea, vor veni la tine, din Asiria pana in Egipt, din Egipt pana la Rau, de la o mare la alta, si de la un munte la altul.

13. Dar mai intai tara va fi pustiita din pricina locuitorilor ei, in urma faptelor lor rele.

14. Paste-Ti poporul cu toiagul Tau, paste turma mostenirii Tale care locuieste singura in padurea din mijlocul Carmelului; ca sa pasca pe Basan si in Galaad, ca in zilele de altadata.

15. "Iti voi arata lucruri minunate, zice Domnul, ca in ziua cand ai iesit din tara Egiptului."

16. Neamurile vor vedea lucrul acesta si se vor rusina, cu toata puterea lor; vor pune mana la gura si isi vor astupa urechile.

17. Vor linge pulberea ca sarpele; vor iesi tremurand ca taratoarele pamantului, afara din cetatuile lor, vor veni pline de frica inaintea Domnului Dumnezeului nostru si se vor teme de Tine.

18. Care Dumnezeu este ca Tine, care ierti nelegiuirea si treci cu vederea pacatele ramasitei mostenirii Tale? - El nu-Si tine mania pe vecie, ci Ii place indurarea!

19. El va avea iarasi mila de noi, va calca in picioare nelegiuirile noastre, si vei arunca in fundul marii toate pacatele lor.

20. Vei da cu credinciosie lui Iacov si vei tine cu indurare fata de Avraam ce ai jurat parintilor nostri in zilele de odinioara.

Capitolul precedent
pixel
***