Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234567
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Mica 6

1. Ascultati, dar, ce zice Domnul: "Scoala-te, judeca-te inaintea muntilor, si dealurile sa-ti auda glasul!…

2. Ascultati, munti, pricina Domnului si luati aminte, temelii tari ale pamantului! Caci Domnul are o judecata cu poporul Sau si vrea sa Se judece cu Israel. -

3. Poporul Meu, ce ti-am facut si cu ce te-am ostenit? Raspunde-Mi!

4. Caci te-am scos din tara Egiptului, te-am izbavit din casa robiei si am trimis inaintea ta pe Moise, Aaron si Maria!

5. Poporul Meu, adu-ti aminte ce planuia Balac, imparatul Moabului, si ce i-a raspuns Balaam, fiul lui Beor, si ce s-a intamplat din Sitim pana la Ghilgal, ca sa cunosti binefacerile Domnului!"

6. Cu ce voi intampina pe Domnul si cu ce ma voi pleca inaintea Dumnezeului celui Preainalt? Il voi intampina oare cu arderi de tot, cu vitei de un an?

7. Dar primeste Domnul oare mii de berbeci sau zeci de mii de rauri de untdelemn? Sa dau eu pentru faradelegile mele pe intaiul meu nascut, rodul trupului meu, pentru pacatul sufletului meu? -

8. Ti s-a aratat, omule, ce este bine, si ce alta cere Domnul de la tine decat sa faci dreptate, sa iubesti mila si sa umbli smerit cu Dumnezeul tau?

9. Glasul Domnului striga cetatii, si omul intelept se teme de Numele Tau: "Ascultati pedeapsa si pe Cel ce o trimite!

10. Mai sunt in casa celui rau comori nelegiuite si blestemata efa mica?

11. Pot socoti Eu curat pe cel ce are o cumpana nedreapta si greutati strambe in sac?

12. Pentru ca bogatii lui sunt plini de silnicie, locuitorii lui spun minciuni, si limba lor este numai inselatorie in gura lor,

13. de aceea si Eu te voi lovi cu suferinta, te voi pustii pentru pacatele tale.

14. Vei manca, si tot nu te vei satura, ci foamea va ramane in tine; ce vei lua dinaintea vrajmasului nu vei scapa, caci ce vei scapa voi da prada sabiei.

15. Vei semana, dar nu vei secera, vei stoarce masline, dar nu te vei unge cu untdelemnul lor, vei face must, dar nu vei bea vin!

16. Caci ei pazesc toate oranduirile lui Omri si lucreaza intocmai cum a lucrat casa lui Ahab, si umbla dupa sfaturile lor, de aceea te voi face de pomina, iti voi face locuitorii de batjocura, si veti purta ocara poporului Meu."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***