Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234567
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Mica 5

1. Acum, strange-ti randurile in cetate, ceata Sionului, caci suntem impresurati! Judecatorul lui Israel este lovit cu nuiaua pe obraz!

2. "Si tu, Betleeme Efrata, macar ca esti prea mic intre cetatile de capetenie ale lui Iuda, totusi din tine Imi va iesi Cel ce va stapani peste Israel si a carui obarsie se suie pana in vremuri stravechi, pana in zilele vesniciei."

3. De aceea, ii va lasa pana la vremea cand va naste cea care are sa nasca, si ramasita fratilor Sai se va intoarce la copiii lui Israel.

4. El Se va infatisa si va carmui cu puterea Domnului si cu maretia Numelui Domnului Dumnezeului Sau: vor locui linistiti, caci El va fi proslavit pana la marginile pamantului.

5. El va fi pacea noastra! Cand va veni asirianul in tara noastra si va patrunde in palatele noastre, vom ridica impotriva lui sapte pastori si opt capetenii ale poporului.

6. Ei vor pustii tara Asiriei cu sabia si tara lui Nimrod cu sabia scoasa din teaca. Ne va izbavi astfel de asirian, cand va veni in tara noastra si va patrunde in tinutul nostru.

7. Ramasita lui Iacov va fi in mijlocul multor popoare ca o roua care vine de la Domnul, ca ploaia marunta pe iarba, care nu se bizuie pe nimeni si nu atarna de copiii oamenilor.

8. Ramasita lui Iacov va fi intre neamuri, in mijlocul multor popoare, ca un leu intre fiarele padurii, ca un pui de leu intre turmele de oi, care, cand trece, calca in picioare si sfasie, si nimeni nu poate scapa pe altul.

9. Ti se va ridica mana peste potrivnicii tai, si toti vrajmasii tai vor fi nimiciti!

10. "In ziua aceea, zice Domnul, iti voi nimici cu desavarsire caii din mijlocul tau si-ti voi sfarama carele;

11. voi nimici cu desavarsire cetatile din tara ta si-ti voi surpa toate cetatuile.

12. Voi nimici cu desavarsire descantecele din mijlocul tau, si nu vei mai avea vrajitori;

13. voi nimici cu desavarsire idolii tai si stalpii tai idolesti din mijlocul tau, si nu te vei mai inchina la lucrarea mainilor tale;

14. voi nimici cu desavarsire din mijlocul tau Astarteile tale si-ti voi darama idolii.

15. Ma voi razbuna cu manie, cu urgie, pe neamurile care n-au vrut s-asculte."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***