Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234567
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Mica 4

1. In vremurile de pe urma, muntele Casei Domnului va fi intemeiat tare ca cel mai inalt munte, se va inalta deasupra dealurilor, si popoarele vor veni gramada la el.

2. Neamurile se vor duce cu gramada la el si vor zice: "Veniti, haidem sa ne suim la muntele Domnului, la Casa Dumnezeului lui Iacov, ca sa ne invete caile Lui si sa umblam pe cararile Lui!" Caci din Sion va iesi Legea, si din Ierusalim, cuvantul Domnului.

3. El va judeca intre multe popoare, va hotari intre neamuri puternice, departate. Din sabiile lor isi vor fauri fiare de plug, si din sulitele lor cosoare; niciun neam nu va mai trage sabia impotriva altuia si nu vor mai invata sa faca razboi;

4. ci fiecare va locui sub vita lui si sub smochinul lui, si nimeni nu-l va mai tulbura. Caci gura Domnului ostirilor a vorbit.

5. Pe cand toate popoarele umbla fiecare in numele dumnezeului sau, noi vom umbla in Numele Domnului Dumnezeului nostru, totdeauna si in veci de veci!

6. "In ziua aceea, zice Domnul, voi aduna pe cei schiopi, voi strange gramada pe cei izgoniti si pe aceia pe care-i chinuisem.

7. Din cei schiopi voi face o ramasita, din cei ce erau risipiti, un neam puternic; si Domnul va imparati peste ei, pe muntele Sionului, de acum si pana-n veac!

8. Iar la tine, turn al turmei, deal al fiicei Sionului, la tine va veni si la tine va ajunge vechea stapanire, imparatia fiicei Ierusalimului!"

9. Pentru ce strigi tu insa acum asa de tare? N-ai imparat? Nu mai ai sfetnic, de te apuca durerea ca pe o femeie la nastere?

10. Sufera, fiica Sionului, si gemi ca o femeie la nastere! Caci acum vei iesi din cetate si vei locui in camp, si te vei duce pana la Babilon! Acolo vei fi izbavita, acolo te va rascumpara Domnul din mana vrajmasilor tai.

11. Caci acum multe neamuri s-au strans impotriva ta si zic: "Sa fie pangarita, ca sa ne vada ochii implinindu-se dorinta fata de Sion!"

12. Dar ei nu cunosc gandurile Domnului, nu-I inteleg planurile, nu stiu ca i-a strans ca pe niste snopi in arie.

13. "Scoala-te, fiica Sionului, si treiera! Caci iti fac un corn de fier si o copita de arama, ca sa sfarami multe popoare si sa inchini Domnului prada lor, sa inchini Domnului intregului pamant averile lor!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***