Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234567
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Mica 3

1. Am zis: "Ascultati, capetenii ale lui Iacov si mai mari ai casei lui Israel! Nu este datoria voastra sa cunoasteti dreptatea?

2. Si totusi voi urati binele, si iubiti raul, le jupuiti pielea si carnea de pe oase!

3. Dupa ce au mancat carnea poporului Meu, dupa ce-i jupoaie pielea si-i sfarama oasele, il fac bucati ca ceea ce se fierbe intr-o oala, ca si carnea dintr-un cazan,

4. apoi striga catre Domnul. Dar El nu le raspunde, ci Isi ascunde fata de ei in vremea aceea, pentru ca au facut fapte rele."

5. Asa vorbeste Domnul despre prorocii care ratacesc pe poporul meu, care, daca au de muscat ceva cu dintii, vestesc pacea, iar daca nu li se pune nimic in gura, vestesc razboiul sfant:

6. "Din pricina aceasta, va veni noaptea peste voi… fara nicio vedenie! Si intunericul… fara nicio prorocie! Soarele va asfinti peste acesti proroci, si ziua se va intuneca peste ei!

7. Vazatorii vor fi dati de rusine, ghicitorii vor rosi, toti isi vor acoperi barba; caci Dumnezeu nu va raspunde."

8. Dar eu sunt plin de putere, plin de Duhul Domnului, sunt plin de cunostinta dreptatii si de vlaga, ca sa fac cunoscut lui Iacov nelegiuirea lui, si lui Israel, pacatul lui.

9. Ascultati, dar, lucrul acesta, capetenii ale casei lui Iacov si mai mari ai casei lui Israel, voi, carora va este scarba de dreptate si care suciti tot ce este drept;

10. voi care ziditi Sionul cu sange, si Ierusalimul, cu nelegiuire!

11. Capeteniile cetatii judeca pentru daruri, preotii lui invata pe popor pentru plata, si prorocii lui prorocesc pe bani; si mai indraznesc apoi sa se bizuie pe Domnul si zic: "Oare nu este Domnul in mijlocul nostru? Nu ne poate atinge nicio nenorocire!"

12. De aceea, din pricina voastra, Sionul va fi arat ca un ogor, Ierusalimul va ajunge un morman de pietre, si muntele Templului, o inaltime acoperita de paduri.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***