Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234567
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Mica 2

1. Vai de cei ce cugeta nelegiuirea si fauresc rele in asternutul lor; cand se crapa de ziua o infaptuiesc, daca le sta in putere.

2. Daca poftesc ogoare, pun mana pe ele, daca doresc case, le rapesc; asupresc pe om si casa lui, pe om si mostenirea lui.

3. De aceea, asa vorbeste Domnul: "Iata, Eu am de gand sa aduc o nenorocire impotriva acestui leat de oameni, de care nu va veti feri grumajii, si nu veti mai umbla cu capul atat de sus, caci vremurile vor fi rele.

4. In ziua aceea, veti ajunge de pomina, veti boci si veti zice: "S-a ispravit! Suntem pustiiti cu desavarsire! Partea de mostenire a poporului meu trece in mana altuia! Vai! cum mi-o ia! Ogoarele noastre le imparte vrajmasului…!"

5. De aceea nu vei avea pe nimeni care sa intinda franghia de masurat pentru sortul tau, in adunarea Domnului.

6. "Nu prorociti!", zic ei. "Sa nu se proroceasca asemenea lucruri. Caci altminteri ocarile nu mai inceteaza!"

7. "Este Domnul atat de grabnic la manie, casa lui Iacov? Acesta este felul Lui de a lucra?" - Da, cuvintele Mele sunt prielnice celui ce umbla cu neprihanire!

8. De multa vreme poporul Meu este socotit de Mine ca vrajmas; voi rapiti mantaua de pe hainele celor ce trec linistiti si n-au gust de razboi.

9. Voi izgoniti din casele lor iubite pe femeile poporului Meu, luati pentru totdeauna podoaba Mea de la copiii lor.

10. Sculati-va si plecati, caci aici nu este odihna pentru voi; caci, din pricina spurcaciunii, vor fi dureri, dureri puternice.

11. Da, daca ar veni un om cu vant si minciuni si ar zice: "Iti voi proroci despre vin si despre bauturi tari!", acela ar fi un proroc pentru poporul acesta!

12. Te voi strange in intregime, Iacove! Voi strange ramasita lui Israel, ii voi aduna ca pe niste oi dintr-un staul, ca pe o turma in pasunea ei, asa ca va fi o mare zarva de oameni.

13. Cel ce va face spartura se va sui inaintea lor; vor face spartura, vor trece pe poarta si vor iesi pe ea; imparatul lor va merge inaintea lor, si Domnul va fi in fruntea lor."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***