Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Matei 3

1. In vremea aceea a venit Ioan Botezatorul si propovaduia in pustiul Iudeii.

2. El zicea: "Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape."

3. Ioan acesta este acela care fusese vestit prin prorocul Isaia, cand zice: "Iata glasul celui ce striga in pustiu: "Pregatiti calea Domnului, neteziti-I cararile."

4. Ioan purta o haina de par de camila, si la mijloc era incins cu un brau de curea. El se hranea cu lacuste si miere salbatica.

5. Locuitorii din Ierusalim, din toata Iudeea si din toate imprejurimile Iordanului au inceput sa iasa la el;

6. si, marturisindu-si pacatele, erau botezati de el in raul Iordan.

7. Dar cand a vazut pe multi din farisei si din saduchei ca vin sa primeasca botezul lui, le-a zis: "Pui de naparci, cine v-a invatat sa fugiti de mania viitoare?

8. Faceti, dar, roade vrednice de pocainta voastra.

9. Si sa nu credeti ca puteti zice in voi insiva: "Avem ca tata pe Avraam!" Caci va spun ca Dumnezeu din pietrele acestea poate sa ridice fii lui Avraam.

10. Iata ca securea a si fost infipta la radacina pomilor: deci orice pom, care nu face rod bun, va fi taiat si aruncat in foc.

11. Cat despre mine, eu va botez cu apa, spre pocainta; dar Cel ce vine dupa mine este mai puternic decat mine, si eu nu sunt vrednic sa-I duc incaltamintea. El va va boteza cu Duhul Sfant si cu foc.

12. Acela Isi are lopata in mana, Isi va curata cu desavarsire aria si Isi va strange graul in granar; dar pleava o va arde intr-un foc care nu se stinge."

13. Atunci a venit Isus din Galileea la Iordan, la Ioan, ca sa fie botezat de el.

14. Dar Ioan cauta sa-L opreasca. "Eu", zicea el, "am trebuinta sa fiu botezat de Tine, si Tu vii la mine?"

15. Drept raspuns, Isus i-a zis: "Lasa-Ma acum, caci asa se cade sa implinim tot ce trebuie implinit." Atunci Ioan L-a lasat.

16. De indata ce a fost botezat, Isus a iesit afara din apa. Si in clipa aceea, cerurile s-au deschis, si a vazut pe Duhul lui Dumnezeu coborandu-Se in chip de porumbel si venind peste El.

17. Si din ceruri s-a auzit un glas care zicea: "Acesta este Fiul Meu preaiubit in care Imi gasesc placerea."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***