Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Matei 2

1. Dupa ce S-a nascut Isus in Betleemul din Iudeea, in zilele imparatului Irod, iata ca au venit niste magi din rasarit la Ierusalim

2. si au intrebat: "Unde este Imparatul de curand nascut al iudeilor? Fiindca I-am vazut steaua in rasarit si am venit sa ne inchinam Lui."

3. Cand a auzit imparatul Irod acest lucru, s-a tulburat mult; si tot Ierusalimul s-a tulburat impreuna cu el.

4. A adunat pe toti preotii cei mai de seama si pe carturarii norodului si a cautat sa afle de la ei unde trebuia sa Se nasca Hristosul.

5. "In Betleemul din Iudeea", i-au raspuns ei, "caci iata ce a fost scris prin prorocul:

6. "Si tu, Betleeme, tara lui Iuda, nu esti nicidecum cea mai neinsemnata dintre capeteniile lui Iuda; caci din tine va iesi o Capetenie, care va fi Pastorul poporului Meu Israel."

7. Atunci Irod a chemat in ascuns pe magi si a aflat intocmai de la ei vremea in care se aratase steaua.

8. Apoi i-a trimis la Betleem si le-a zis: "Duceti-va de cercetati cu de-amanuntul despre Prunc: si, cand Il veti gasi, dati-mi si mie de stire, ca sa vin si eu sa ma inchin Lui."

9. Dupa ce au ascultat pe imparatul, magii au plecat. Si iata ca steaua pe care o vazusera in rasarit, mergea inaintea lor, pana ce a venit si s-a oprit deasupra locului unde era Pruncul.

10. Cand au vazut ei steaua, n-au mai putut de bucurie.

11. Au intrat in casa, au vazut Pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu fata la pamant si I s-au inchinat; apoi si-au deschis vistieriile si I-au adus daruri: aur, tamaie si smirna.

12. In urma, au fost instiintati de Dumnezeu in vis sa nu mai dea pe la Irod, si s-au intors in tara lor pe un alt drum.

13. Dupa ce au plecat magii, un inger al Domnului se arata in vis lui Iosif si-i zice: "Scoala-te, ia Pruncul si pe mama Lui, fugi in Egipt si ramai acolo pana iti voi spune eu; caci Irod are sa caute Pruncul, ca sa-L omoare."

14. Iosif s-a sculat, a luat Pruncul si pe mama Lui, noaptea, si a plecat in Egipt.

15. Acolo a ramas pana la moartea lui Irod, ca sa se implineasca ce fusese vestit de Domnul prin prorocul care zice: "Am chemat pe Fiul Meu din Egipt."

16. Atunci Irod, cand a vazut ca fusese inselat de magi, s-a maniat foarte tare si a trimis sa omoare pe toti pruncii de parte barbateasca, de la doi ani in jos, care erau in Betleem si in toate imprejurimile lui, potrivit cu vremea pe care o aflase intocmai de la magi.

17. Atunci s-a implinit ce fusese vestit prin prorocul Ieremia, care zice:

18. "Un tipat s-a auzit in Rama, plangere si bocet mult: Rahela isi jelea copiii si nu voia sa fie mangaiata, pentru ca nu mai erau."

19. Dupa ce a murit Irod, un inger al Domnului se arata in vis lui Iosif, in Egipt,

20. si-i zice: "Scoala-te, ia Pruncul si pe mama Lui si du-te in tara lui Israel, caci au murit cei ce cautau sa ia viata Pruncului."

21. Iosif s-a sculat, a luat Pruncul si pe mama Lui si a venit in tara lui Israel.

22. Dar cand a auzit ca in Iudeea imparateste Arhelau, in locul tatalui sau Irod, s-a temut sa se duca acolo; si, fiind instiintat de Dumnezeu in vis, a plecat in partile Galileii.

23. A venit acolo si a locuit intr-o cetate numita Nazaret, ca sa se implineasca ce fusese vestit prin proroci: ca El va fi chemat Nazarinean.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***