Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Matei 11

1. Dupa ce a ispravit de dat invataturi la cei doisprezece ucenici ai Sai, Isus a plecat de acolo, ca sa invete pe oameni si sa propovaduiasca in cetatile lor.

2. Ioan a auzit din temnita despre lucrarile lui Hristos

3. si a trimis sa-L intrebe prin ucenicii sai: "Tu esti Acela care are sa vina sau sa asteptam pe altul?"

4. Drept raspuns, Isus le-a zis: "Duceti-va de spuneti lui Ioan ce auziti si ce vedeti:

5. orbii isi capata vederea, schiopii umbla, leprosii sunt curatati, surzii aud, mortii invie si saracilor li se propovaduieste Evanghelia.

6. Ferice de acela pentru care Eu nu voi fi un prilej de poticnire."

7. Pe cand se duceau ei, Isus a inceput sa vorbeasca noroadelor despre Ioan: "Ce ati iesit sa vedeti in pustiu? O trestie clatinata de vant?

8. Daca nu, atunci ce ati iesit sa vedeti? Un om imbracat in haine moi? Iata ca cei ce poarta haine moi sunt in casele imparatilor.

9. Atunci ce ati iesit sa vedeti? Un proroc? Da, va spun, si mai mult decat un proroc;

10. caci el este acela despre care s-a scris: "Iata, trimit inaintea fetei Tale pe solul Meu care Iti va pregati calea inaintea Ta."

11. Adevarat va spun ca, dintre cei nascuti din femei, nu s-a sculat niciunul mai mare decat Ioan Botezatorul. Totusi, cel mai mic in Imparatia cerurilor este mai mare decat el.

12. Din zilele lui Ioan Botezatorul pana acum, Imparatia cerurilor se ia cu navala, si cei ce dau navala pun mana pe ea.

13. Caci pana la Ioan au prorocit toti Prorocii si Legea.

14. Si, daca vreti sa intelegeti, el este Ilie care trebuia sa vina.

15. Cine are urechi de auzit sa auda.

16. Cu cine voi asemana neamul acesta de oameni? Seamana cu niste copilasi care sed in piete si striga la tovarasii lor:

17. "V-am cantat din fluier, si n-ati jucat; v-am cantat de jale, si nu v-ati tanguit."

18. Caci a venit Ioan, nici mancand, nici band, si ei zic: "Are drac!"

19. A venit Fiul omului mancand si band, si ei zic: "Iata un om mancacios si bautor de vin, un prieten al vamesilor si al pacatosilor!" Totusi, Intelepciunea a fost indreptatita din lucrarile ei."

20. Atunci Isus a inceput sa mustre cetatile in care fusesera facute cele mai multe din minunile Lui, pentru ca nu se pocaisera.

21. "Vai de tine, Horazine!", a zis El. "Vai de tine, Betsaido! Caci, daca ar fi fost facute in Tir si Sidon minunile care au fost facute in voi, de mult s-ar fi pocait cu sac si cenusa.

22. De aceea, va spun ca, in ziua judecatii, va fi mai usor pentru Tir si Sidon decat pentru voi.

23. Si tu, Capernaume, vei fi inaltat oare pana la cer? Vei fi coborat pana la Locuinta mortilor; caci, daca ar fi fost facute in Sodoma minunile care au fost facute in tine, ea ar fi ramas in picioare pana in ziua de astazi.

24. De aceea, va spun ca, in ziua judecatii, va fi mai usor pentru tinutul Sodomei decat pentru tine."

25. In vremea aceea, Isus a luat cuvantul si a zis: "Te laud, Tata, Doamne al cerului si al pamantului, pentru ca ai ascuns aceste lucruri de cei intelepti si priceputi, si le-ai descoperit pruncilor.

26. Da, Tata, Te laud, pentru ca asa ai gasit Tu cu cale!"

27. "Toate lucrurile Mi-au fost date in maini de Tatal Meu; si nimeni nu cunoaste deplin pe Fiul, afara de Tatal; tot astfel nimeni nu cunoaste deplin pe Tatal, afara de Fiul si acela caruia vrea Fiul sa i-L descopere.

28. Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna.

29. Luati jugul Meu asupra voastra si invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre.

30. Caci jugul Meu este bun, si sarcina Mea este usoara."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***