Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Maleahi 3

1. "Iata, voi trimite pe solul Meu; el va pregati calea inaintea Mea. Si deodata va intra in Templul Sau Domnul pe care-L cautati: Solul legamantului pe care-L doriti; iata ca vine - zice Domnul ostirilor.

2. Cine va putea sa sufere insa ziua venirii Lui? Cine va ramane in picioare cand Se va arata El? Caci El va fi ca focul topitorului si ca lesia inalbitorului.

3. El va sedea, va topi si va curata argintul; va curata pe fiii lui Levi, ii va lamuri cum se lamureste aurul si argintul, si vor aduce Domnului daruri neprihanite.

4. Atunci darul lui Iuda si al Ierusalimului va fi placut Domnului, ca in zilele cele vechi, ca in anii de odinioara.

5. Ma voi apropia de voi pentru judecata si Ma voi grabi sa marturisesc impotriva descantatorilor si preacurvarilor, impotriva celor ce jura stramb, impotriva celor ce opresc plata simbriasului, care asupresc pe vaduva si pe orfan, nedreptatesc pe strain, si nu se tem de Mine, zice Domnul ostirilor.

6. Caci Eu sunt Domnul, Eu nu Ma schimb; de aceea, voi, copii ai lui Iacov, n-ati fost nimiciti.

7. Din vremea parintilor vostri voi v-ati abatut de la poruncile Mele si nu le-ati pazit. Intoarceti-va la Mine, si Ma voi intoarce si Eu la voi, zice Domnul ostirilor. Dar voi intrebati: "In ce trebuie sa ne intoarcem?"

8. Se cade sa insele un om pe Dumnezeu cum Ma inselati voi? Dar voi intrebati: "Cu ce Te-am inselat?" Cu zeciuielile si darurile de mancare.

9. Sunteti blestemati cata vreme cautati sa Ma inselati, tot poporul in intregime!

10. Aduceti insa la casa vistieriei toate zeciuielile, ca sa fie hrana in Casa Mea; puneti-Ma astfel la incercare, zice Domnul ostirilor, si veti vedea daca nu va voi deschide zagazurile cerurilor si daca nu voi turna peste voi belsug de binecuvantare.

11. Si voi mustra pentru voi pe cel ce mananca (lacusta), si nu va va nimici roadele pamantului, si vita nu va fi neroditoare in campiile voastre, zice Domnul ostirilor.

12. Toate neamurile va vor ferici atunci, caci veti fi o tara placuta, zice Domnul ostirilor.

13. Cuvintele voastre sunt aspre impotriva Mea, zice Domnul. Si mai intrebati: "Ce-am spus noi impotriva Ta?"

14. Ati zis: "Degeaba slujim lui Dumnezeu; si ce am castigat daca am pazit poruncile Lui si am umblat tristi inaintea Domnului ostirilor?

15. Acum fericim pe cei trufasi; da, celor rai le merge bine; da, ei ispitesc pe Dumnezeu, si scapa!"

16. Atunci si cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Domnul si cinstesc Numele Lui.

17. Ei vor fi ai Mei, zice Domnul ostirilor, Imi vor fi o comoara deosebita, in ziua pe care o pregatesc Eu. Voi avea mila de ei, cum are mila un om de fiul sau care-i slujeste.

18. Si veti vedea din nou atunci deosebirea dintre cel neprihanit si cel rau, dintre cel ce slujeste lui Dumnezeu si cel ce nu-I slujeste.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***