Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Maleahi 2

1. Acum, catre voi se indreapta porunca aceasta, preotilor!

2. Daca nu veti asculta, daca nu va veti pune inima ca sa dati slava Numelui Meu, zice Domnul ostirilor, voi arunca in voi blestemul si voi blestema binecuvantarile voastre; da, le-am si blestemat, pentru ca n-aveti pe inima porunca Mea.

3. Iata, va voi nimici samanta si va voi arunca balega in fata, balega vitelor pe care le jertfiti, si veti fi luati impreuna cu ele.

4. Veti sti atunci ca Eu v-am dat porunca aceasta pentru ca legamantul Meu cu Levi sa ramana in picioare, zice Domnul ostirilor.

5. Legamantul Meu cu el era un legamant de viata si de pace. I l-am dat ca sa se teama de Mine; si el s-a temut de Mine, a tremurat de Numele Meu.

6. Legea adevarului era in gura lui si nu s-a gasit nimic nelegiuit pe buzele lui; a umblat cu Mine in pace si in neprihanire, si pe multi i-a abatut de la rau.

7. Caci buzele preotului trebuie sa pazeasca stiinta si din gura lui se asteapta invatatura, pentru ca el este un sol al Domnului ostirilor.

8. Dar voi v-ati abatut din cale, ati facut din Lege un prilej de cadere pentru multi si ati calcat legamantul lui Levi, zice Domnul ostirilor.

9. De aceea si Eu va voi face sa fiti dispretuiti si injositi inaintea intregului popor, pentru ca n-ati pazit caile Mele, ci cautati la fata oamenilor, cand talmaciti Legea."

10. N-avem toti un singur Tata? Nu ne-a facut un singur Dumnezeu? Pentru ce, dar, suntem asa de necredinciosi unul fata de altul, pangarind astfel legamantul parintilor nostri?

11. Iuda s-a aratat necredincios, si in Iuda si la Ierusalim s-a savarsit o uraciune; fiindca Iuda a spurcat ce este inchinat Domnului, ce iubeste Domnul, si s-a unit cu fiica unui dumnezeu strain.

12. Domnul va nimici pe omul care a facut lucrul acesta, pe cel ce vegheaza si raspunde, il va nimici din corturile lui Iacov si va nimici pe cel ce aduce un dar de mancare Domnului ostirilor.

13. Iata acum ce mai faceti: acoperiti cu lacrimi altarul Domnului, cu plansete si gemete, asa incat El nu mai cauta la darurile de mancare si nu mai poate primi nimic din mainile voastre.

14. Si daca intrebati: "Pentru ce?"… Pentru ca Domnul a fost martor intre tine si nevasta din tineretea ta, careia acum nu-i esti credincios, macar ca este tovarasa si nevasta cu care ai incheiat legamant!

15. Nu ne-a dat Unul singur, Dumnezeu, suflarea de viata si ne-a pastrat-o? Si ce cere acel Unul singur? Samanta dumnezeiasca! Luati seama, dar, in mintea voastra si niciunul sa nu fie necredincios nevestei din tineretea lui!

16. "Caci Eu urasc despartirea in casatorie - zice Domnul Dumnezeul lui Israel - si pe cel ce isi acopera haina cu silnicie - zice Domnul ostirilor. De aceea, luati seama in mintea voastra si nu fiti necredinciosi!"

17. Voi obositi pe Domnul prin cuvintele voastre si mai intrebati: "Cu ce L-am obosit?" - Prin faptul ca ziceti: "Oricine face rau este bun inaintea Domnului si de el are placere!" sau: "Unde este Dumnezeul dreptatii?"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***