Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Leviticul 9

1. In ziua a opta, Moise a chemat pe Aaron si pe fiii lui si pe batranii lui Israel.

2. Si a zis lui Aaron: "Ia un vitel pentru jertfa de ispasire si un berbec pentru arderea de tot, amandoi fara cusur, si adu-i inaintea Domnului.

3. Sa vorbesti copiilor lui Israel si sa le spui: "Luati un tap pentru jertfa de ispasire, un vitel si un miel de un an si fara cusur pentru arderea de tot;

4. un taur si un berbec pentru jertfa de multumire, ca sa-i jertfiti inaintea Domnului, si un dar de mancare framantat cu untdelemn. Caci azi vi Se va arata Domnul."

5. Ei au adus inaintea Cortului intalnirii tot ce poruncise Moise; si toata adunarea s-a apropiat si a stat inaintea Domnului.

6. Moise a zis: "Sa faceti ce a poruncit Domnul; si vi se va arata slava Domnului."

7. Moise a zis lui Aaron: "Apropie-te de altar; adu-ti jertfa ta de ispasire si arderea ta de tot si fa ispasire pentru tine si pentru popor; adu si jertfa poporului si fa ispasire pentru el, cum a poruncit Domnul."

8. Aaron s-a apropiat de altar si a injunghiat vitelul pentru jertfa lui de ispasire.

9. Fiii lui Aaron i-au adus sangele la el; el si-a inmuiat degetul in sange, a uns coarnele altarului, iar celalalt sange l-a turnat la picioarele altarului.

10. A ars pe altar grasimea, rinichii si prapurul ficatului de la vitelul pentru jertfa de ispasire, cum poruncise lui Moise, Domnul.

11. Iar carnea si pielea le-a ars in foc, afara din tabara.

12. A injunghiat apoi arderea de tot. Fiii lui Aaron i-au adus sangele la el, si el l-a stropit pe altar de jur imprejur.

13. I-au adus si arderea de tot taiata in bucati, cu cap cu tot, si le-a ars pe altar.

14. A spalat maruntaiele si picioarele si le-a ars pe altar, deasupra arderii de tot.

15. In urma, a adus jertfa pentru popor. A luat tapul pentru jertfa de ispasire a poporului, l-a injunghiat si l-a adus jertfa de ispasire, ca si pe cea dintai jertfa.

16. A adus apoi arderea de tot si a jertfit-o, dupa randuielile asezate.

17. A adus si jertfa de mancare, a umplut un pumn din ea si a ars-o pe altar, afara de arderea de tot de dimineata.

18. A injunghiat apoi taurul si berbecul, ca jertfa de multumire pentru popor. Fiii lui Aaron au adus sangele la el, si el l-a stropit pe altar de jur imprejur.

19. I-au adus apoi grasimea taurului si a berbecului, coada, grasimea care acopera maruntaiele, rinichii si prapurul ficatului;

20. au pus grasimile acestea deasupra piepturilor, si el a ars grasimile pe altar.

21. Aaron a leganat intr-o parte si intr-alta, ca dar leganat inaintea Domnului, piepturile si spata dreapta, cum poruncise lui Moise, Domnul.

22. Aaron si-a ridicat mainile spre popor si l-a binecuvantat. Apoi, dupa ce a adus jertfa de ispasire, arderea de tot si jertfa de multumire, s-a coborat.

23. Moise si Aaron au intrat in Cortul intalnirii. Cand au iesit din el, au binecuvantat poporul. Si slava Domnului s-a aratat intregului popor.

24. Un foc a iesit dinaintea Domnului si a mistuit pe altar arderea de tot si grasimile. Tot poporul a vazut lucrul acesta; au scos strigate de bucurie si s-au aruncat cu fata la pamant.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***