Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Leviticul 8

1. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

2. "Ia pe Aaron si pe fiii lui impreuna cu el, vesmintele, untdelemnul pentru ungere, vitelul pentru jertfa de ispasire, cei doi berbeci si cosul cu azimele,

3. si cheama toata adunarea la usa Cortului intalnirii."

4. Moise a facut cum ii poruncise Domnul; si adunarea s-a strans la usa Cortului intalnirii.

5. Moise a zis adunarii: "Iata ce a poruncit Domnul sa se faca."

6. Moise a adus pe Aaron si pe fiii lui si i-a spalat cu apa.

7. A pus tunica pe Aaron, l-a incins cu braul, l-a imbracat cu mantia si a pus pe el efodul, pe care l-a strans cu braul efodului cu care l-a imbracat.

8. I-a pus pieptarul si a pus in pieptar Urim si Tumim.

9. I-a pus mitra pe cap, iar pe partea dinainte a mitrei a asezat placa de aur, cununa imparateasca sfanta, cum poruncise lui Moise, Domnul.

10. Moise a luat untdelemnul pentru ungere, a uns Sfantul Locas si toate lucrurile, care erau in el, si le-a sfintit.

11. A stropit cu el altarul de sapte ori si a uns altarul si toate uneltele lui, si ligheanul cu piciorul lui, ca sa le sfinteasca.

12. Din untdelemnul pentru ungere a turnat pe capul lui Aaron si l-a uns, ca sa-l sfinteasca.

13. Moise a adus si pe fiii lui Aaron; i-a imbracat cu tunicile, i-a incins cu braiele si le-a legat scufiile, cum poruncise lui Moise, Domnul.

14. A apropiat apoi vitelul adus ca jertfa de ispasire; si Aaron si fiii lui si-au pus mainile pe capul vitelului adus ca jertfa de ispasire.

15. Moise l-a injunghiat, a luat sange si a uns cu degetul coarnele altarului de jur imprejur, si a curatat altarul; celalalt sange l-a turnat la picioarele altarului si l-a sfintit astfel, facand ispasire pentru el.

16. A luat apoi toata grasimea care acopera maruntaiele, prapurul ficatului, cei doi rinichi cu grasimea lor, si le-a ars pe altar.

17. Iar cealalta parte care a mai ramas din vitel, si anume: pielea, carnea si balega le-a ars in foc, afara din tabara, cum poruncise lui Moise, Domnul.

18. A apropiat apoi berbecul pentru arderea de tot; si Aaron si fiii lui si-au pus mainile pe capul berbecului.

19. Moise l-a injunghiat si a stropit sangele pe altar de jur imprejur.

20. A taiat berbecul in bucati si a ars capul, bucatile si grasimea.

21. A spalat cu apa maruntaiele si picioarele si a ars tot berbecul pe altar: aceasta a fost arderea de tot, o jertfa mistuita de foc, de un miros placut Domnului, cum poruncise lui Moise, Domnul.

22. A adus apoi celalalt berbec, adica berbecul pentru inchinarea in slujba Domnului; si Aaron si fiii lui si-au pus mainile pe capul berbecului.

23. Moise a injunghiat berbecul, a luat din sangele lui si a pus pe marginea urechii drepte a lui Aaron, pe degetul cel mare al mainii drepte si pe degetul cel mare de la piciorul lui cel drept.

24. A adus pe fiii lui Aaron, a pus sange pe marginea urechii lor drepte, pe degetul cel mare al mainii drepte si pe degetul cel mare de la piciorul lor cel drept, iar sangele ramas l-a stropit pe altar de jur imprejur.

25. A luat grasimea, coada, toata grasimea care acopera maruntaiele, prapurul ficatului, cei doi rinichi cu grasimea lor si spata dreapta;

26. a luat de asemenea din cosul cu azime, pus inaintea Domnului, o turta fara aluat, o turta de paine facuta cu untdelemn si o placinta, si le-a pus pe grasime si pe spata dreapta.

27. Toate aceste lucruri le-a pus in mainile lui Aaron si in mainile fiilor sai, si le-a leganat intr-o parte si intr-alta, ca dar leganat inaintea Domnului.

28. Apoi Moise le-a luat din mainile lor si le-a ars pe altar, deasupra arderii de tot; aceasta a fost jertfa de inchinare in slujba Domnului, o jertfa mistuita de foc, de un miros placut Domnului.

29. Moise a luat pieptul berbecului de inchinare in slujba Domnului si l-a leganat intr-o parte si intr-alta, ca dar leganat inaintea Domnului; aceasta a fost partea lui Moise, cum poruncise lui Moise, Domnul.

30. Moise a luat din untdelemnul pentru ungere si din sangele de pe altar; a stropit cu el pe Aaron si vesmintele lui, pe fiii lui Aaron si vesmintele lor; si a sfintit astfel pe Aaron si vesmintele lui, pe fiii lui Aaron si vesmintele lor impreuna cu el.

31. Moise a zis lui Aaron si fiilor lui: "Fierbeti carnea la usa Cortului intalnirii; acolo s-o mancati, impreuna cu painea care este in cos pentru jertfa de inchinare in slujba Domnului, cum am poruncit, zicand: "Aaron si fiii lui s-o manance."

32. Iar partea care va mai ramane din carne si din paine s-o ardeti in foc.

33. Timp de sapte zile, sa nu iesiti deloc din usa Cortului intalnirii, pana se vor implini zilele pentru inchinarea voastra in slujba Domnului; caci sapte zile se vor intrebuinta pentru inchinarea voastra in slujba Domnului.

34. Ce s-a facut azi, Domnul a poruncit sa se faca si de acum incolo ca ispasire pentru voi.

35. Sa ramaneti dar sapte zile la usa Cortului intalnirii, zi si noapte, si sa paziti poruncile Domnului, ca sa nu muriti; caci asa mi s-a poruncit!

36. Aaron si fiii lui au facut toate cele poruncite de Domnul prin Moise.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***