Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Leviticul 7

1. Iata legea jertfei pentru vina: ea este un lucru preasfant.

2. In locul unde se injunghie arderea de tot, sa se injunghie si vita care slujeste ca jertfa pentru vina. Sangele ei sa se stropeasca pe altar de jur imprejur.

3. Sa i se aduca toata grasimea, coada, grasimea care acopera maruntaiele,

4. cei doi rinichi si grasimea de pe ei, de pe coapse, si prapurul ficatului, care va fi dezlipit de langa rinichi.

5. Preotul sa le arda pe altar ca jertfa mistuita de foc inaintea Domnului. Aceasta este o jertfa pentru vina.

6. Toata partea barbateasca dintre preoti sa manance din ea; si anume s-o manance intr-un loc sfant, caci este un lucru preasfant.

7. Cu jertfa pentru vina este ca si cu jertfa de ispasire; aceeasi lege este pentru amandoua aceste jertfe: vita jertfita va fi a preotului care va face ispasirea.

8. Preotul care va aduce arderea de tot a cuiva sa aiba pentru el pielea arderii de tot pe care a adus-o.

9. Orice jertfa de mancare, coapta in cuptor, gatita pe gratar sau in tigaie, sa fie a preotului care a adus-o.

10. Iar orice jertfa de mancare, framantata cu untdelemn si uscata, sa fie a tuturor fiilor lui Aaron, a unuia ca si a celuilalt.

11. Iata legea jertfei de multumire care se va aduce Domnului.

12. Daca cineva o aduce ca jertfa de lauda, sa aduca impreuna cu jertfa de multumire, niste turte nedospite, framantate cu untdelemn, niste placinte nedospite, stropite cu untdelemn, si niste turte din floarea de faina, prajite si framantate cu untdelemn.

13. Pe langa aceste turte, sa aduca si paine dospita pentru darul lui de mancare, impreuna cu jertfa lui de lauda si de multumire.

14. Din toate acele daruri sa aduca Domnului cate o bucata, ca dar ridicat; ea sa fie a preotului care stropeste sangele jertfei de multumire.

15. Carnea jertfei de lauda si de multumire sa fie mancata chiar in ziua in care este adusa; sa nu se lase nimic din ea pana dimineata.

16. Daca aduce cineva o jertfa pentru implinirea unei juruinte sau ca dar de bunavoie, jertfa sa fie mancata chiar in ziua cand o va aduce; iar ce va ramane din ea sa se manance a doua zi.

17. Ce va mai ramane din carnea vitei pana a treia zi sa fie ars in foc.

18. Daca s-ar intampla sa manance cineva a treia zi din carnea jertfei lui de multumire, jertfa lui nu va fi primita, si nu se va tine in seama celui ce a adus-o: ci va fi un lucru uracios, si oricine va manca din ea isi va purta vina.

19. Nici carnea care s-a atins de ceva necurat nu trebuie mancata: ci trebuie arsa in foc. Orice om curat poate sa manance carne;

20. dar acela care, gasindu-se in stare de necuratie, va manca din carnea jertfei de multumire, care este a Domnului, sa fie nimicit din poporul sau.

21. Si cine se va atinge de ceva necurat, fie de vreo spurcaciune omeneasca, fie de un dobitoc necurat, fie de o alta spurcaciune, si va manca din carnea jertfei de multumire, care este a Domnului, sa fie nimicit din poporul sau."

22. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

23. "Vorbeste copiilor lui Israel si spune: "Sa nu mancati grasime de bou, de miel sau de capra.

24. Grasimea unui dobitoc mort sau sfasiat de fiara va putea sa fie intrebuintata la orice altceva, numai sa n-o mancati.

25. Caci cine va manca din grasimea dobitoacelor din care se aduc Domnului jertfe mistuite de foc, va fi nimicit din poporul sau.

26. Sa nu mancati sange, nici de pasare, nici de vita, in toate locurile in care veti locui.

27. Cine va manca vreun fel de sange va fi nimicit din poporul sau!"

28. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

29. "Vorbeste copiilor lui Israel si spune-le: "Cine va aduce Domnului jertfa lui de multumire, sa aduca Domnului darul lui, luat din jertfa lui de multumire.

30. Sa aduca cu mainile lui ceea ce trebuie mistuit de foc inaintea Domnului; si anume sa aduca grasimea cu pieptul, pieptul ca sa-l legene intr-o parte si intr-alta, ca dar leganat inaintea Domnului.

31. Preotul sa arda grasimea pe altar, iar pieptul sa fie al lui Aaron si al fiilor lui.

32. Din jertfele voastre de multumire, sa dati preotului si spata dreapta aducand-o ca dar luat prin ridicare.

33. Spata aceea dreapta sa fie partea aceluia dintre fiii lui Aaron, care va aduce sangele si grasimea jertfei de multumire.

34. Caci Eu iau din jertfele de multumire, aduse de copiii lui Israel, pieptul care va fi leganat intr-o parte si intr-alta, ca dar leganat, si spata, care va fi adusa ca dar luat prin ridicare, si le dau preotului Aaron si fiilor lui, printr-o lege vesnica, pe care o vor pazi intotdeauna copiii lui Israel.

35. Acesta este dreptul pe care li-l va da ungerea lui Aaron si a fiilor lui asupra jertfelor mistuite de foc inaintea Domnului, din ziua cand vor fi infatisati ca sa fie in slujba Mea ca preoti.

36. Iata ce porunceste Domnul sa le dea copii lui Israel din ziua ungerii lor; aceasta va fi o lege vesnica printre urmasii lor."

37. Aceasta este legea arderii de tot, a darului de mancare, a jertfei de ispasire, a jertfei pentru vina, a inchinarii in slujba Domnului si a jertfei de multumire.

38. Domnul a dat-o lui Moise pe muntele Sinai, in ziua cand a poruncit copiilor lui Israel sa-si aduca darurile inaintea Domnului in pustiul Sinai.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***