Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Leviticul 6

1. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

2. "Cand va pacatui cineva si va savarsi o nelegiuire fata de Domnul, tagaduind aproapelui sau un lucru incredintat lui, sau dat in pastrarea lui, sau luat cu sila, sau va insela pe aproapele lui,

3. tagaduind ca a gasit un lucru pierdut, sau facand un juramant stramb cu privire la un lucru oarecare pe care-l face omul si pacatuieste;

4. cand va pacatui astfel si se va face vinovat, sa dea inapoi lucrul luat cu sila, sau luat prin inselaciune, sau incredintat lui, sau lucrul pierdut pe care l-a gasit,

5. sau lucrul pentru care a facut un juramant stramb - oricare ar fi - sa-l dea inapoi intreg, sa mai adauge a cincea parte din pretul lui si sa-l dea in mana stapanului lui, chiar in ziua cand isi va aduce jertfa lui pentru vina.

6. Iar ca jertfa pentru vina sa aduca Domnului pentru pacatul lui un berbec fara cusur, luat din turma, dupa pretuirea ta, si sa-l dea preotului.

7. Si preotul va face pentru el ispasirea inaintea Domnului, si i se va ierta, oricare ar fi greseala de care se va fi facut vinovat."

8. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

9. "Da urmatoarea porunca lui Aaron si fiilor sai si zi: "Iata legea arderii de tot: Arderea de tot sa ramana pe vatra altarului toata noaptea pana dimineata, si in felul acesta focul sa arda pe altar.

10. Preotul sa se imbrace cu tunica de in, sa-si acopere goliciunea cu izmenele, sa ia cenusa facuta de focul care va mistui arderea de tot de pe altar si s-o verse langa altar.

11. Apoi sa se dezbrace de vesmintele lui si sa se imbrace cu altele, ca sa scoata cenusa afara din tabara, intr-un loc curat.

12. Focul sa arda pe altar si sa nu se stinga deloc: in fiecare dimineata, preotul sa aprinda lemne pe altar, sa aseze arderea de tot pe ele si sa arda deasupra grasimea jertfelor de multumire.

13. Focul sa arda necurmat pe altar si sa nu se stinga deloc.

14. Iata legea darului adus ca jertfa de mancare. Fiii lui Aaron s-o aduca inaintea Domnului, inaintea altarului.

15. Preotul sa ia un pumn din floarea fainii si din untdelemn, cu toata tamaia adaugata la darul de mancare, si s-o arda pe altar ca aducere aminte, de un miros placut Domnului.

16. Aaron si fiii lui sa manance ce va mai ramane din darul de mancare, s-o manance fara aluat, intr-un loc sfant, in curtea Cortului intalnirii.

17. Sa n-o coaca cu aluat. Aceasta este partea pe care le-am dat-o Eu din darurile Mele de mancare mistuite de foc. Ea este un lucru preasfant, ca si jertfa de ispasire si ca si jertfa pentru vina.

18. Toata partea barbateasca dintre copiii lui Aaron sa manance din ea. Aceasta este o lege vesnica pentru urmasii vostri cu privire la darurile de mancare mistuite de foc inaintea Domnului: oricine se va atinge de ele va fi sfintit."

19. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

20. "Iata darul pe care il vor face Domnului Aaron si fiii lui, in ziua cand vor primi ungerea: a zecea parte dintr-o efa de floarea fainii, ca dar de mancare vesnic, jumatate dimineata si jumatate seara.

21. Sa fie pregatita in tigaie cu untdelemn si s-o aduci prajita; s-o aduci coapta si taiata in bucati, ca un dar de mancare de un miros placut Domnului.

22. Preotul dintre fiii lui Aaron, care va fi uns in locul lui, sa aduca darul acesta ca jertfa de mancare. Aceasta este o lege vesnica inaintea Domnului: sa fie arsa intreaga.

23. Orice dar de mancare al unui preot sa fie ars in intregime: sa nu se manance."

24. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

25. "Vorbeste lui Aaron si fiilor lui si zi: "Iata legea jertfei de ispasire: Vita pentru jertfa de ispasire sa fie injunghiata inaintea Domnului in locul unde se injunghie arderea de tot: ea este un lucru preasfant.

26. Preotul care va aduce jertfa de ispasire, acela s-o manance; si anume, sa fie mancata intr-un loc sfant, in curtea Cortului intalnirii.

27. Oricine se va atinge de carnea ei va fi sfintit. Daca va sari sange din ea pe vreun vesmant, locul stropit cu sange sa fie spalat intr-un loc sfant.

28. Vasul de pamant in care se va fierbe, sa se sparga; daca s-a fiert intr-un vas de arama, vasul sa fie frecat si spalat cu apa.

29. Toata partea barbateasca dintre preoti sa manance din ea: ea este un lucru preasfant.

30. Dar sa nu se manance nicio jertfa de ispasire din al carei sange se va aduce in Cortul intalnirii pentru facerea ispasirii in Sfantul Locas: ci aceea sa fie arsa in foc.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***