Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Leviticul 5

1. Cand cineva, fiind pus sub juramant ca martor, va pacatui nespunand ce a vazut sau ce stie, si va cadea astfel sub vina,

2. sau cand cineva, fara sa stie, se va atinge de ceva necurat, fie de hoitul unei fiare salbatice necurate, fie de hoitul unei vite de casa necurate, fie de hoitul unei taratoare necurate, si va baga apoi de seama si se va face astfel vinovat;

3. sau cand cineva, fara sa ia seama, se va atinge de vreo spurcaciune omeneasca, de orice spurcaciune care face pe cineva necurat, si va baga de seama mai tarziu si se va face astfel vinovat;

4. sau cand cineva, vorbind cu usurinta, jura ca are sa faca ceva rau sau bine, si nebagand de seama la inceput, baga de seama mai tarziu, si se va face astfel vinovat:

5. Cand cineva deci se va face vinovat de unul din aceste lucruri, trebuie sa-si marturiseasca pacatul.

6. Apoi sa aduca lui Dumnezeu ca jertfa de vina, pentru pacatul pe care l-a facut, o parte femeiasca din turma, si anume, o oaie sau o capra, ca jertfa ispasitoare. Si preotul sa faca pentru el ispasirea pacatului lui.

7. Daca nu va putea sa aduca o oaie sau o capra, sa aduca Domnului ca jertfa de vina pentru pacatul lui doua turturele sau doi pui de porumbel, unul ca jertfa de ispasire, iar celalalt ca ardere de tot.

8. Sa le aduca preotului, care va jertfi intai pe cea care are sa slujeasca drept jertfa de ispasire. Preotul sa-i franga cu unghia capul de la grumaz, fara sa-l desparta;

9. sa stropeasca un perete al altarului cu sangele jertfei de ispasire, iar celalalt sange sa-l stoarca la picioarele altarului; aceasta este o jertfa de ispasire.

10. Cealalta pasare s-o pregateasca drept ardere de tot, dupa randuielile asezate. Astfel va face preotul pentru omul acesta ispasirea pacatului pe care l-a facut, si i se va ierta.

11. Daca nu poate sa aduca nici doua turturele sau doi pui de porumbel, sa aduca pentru pacatul lui, ca dar, a zecea parte dintr-o efa de floarea fainii, si anume ca dar de ispasire; sa nu puna untdelemn pe ea si sa n-adauge nici tamaie, caci este un dar de ispasire.

12. S-o aduca la preot, si preotul sa ia din ea un pumn plin, ca aducere aminte, si s-o arda pe altar, ca si pe darurile de mancare mistuite de foc inaintea Domnului: acesta este un dar de ispasire.

13. Astfel va face preotul pentru omul acela ispasirea pacatului pe care l-a facut fata de unul din aceste lucruri, si i se va ierta. Cealalta parte care va mai ramane din darul acesta sa fie a preotului, ca si la darul de mancare."

14. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

15. "Cand cineva va face o nelegiuire si va pacatui fara voie fata de lucrurile inchinate Domnului, sa aduca Domnului ca jertfa de vina pentru pacatul lui un berbec fara cusur din turma, dupa pretuirea ta in sicli de argint, dupa siclul Sfantului Locas.

16. Sa mai adauge a cincea parte la pretul lucrului cu care a inselat Sfantul Locas si sa-l incredinteze preotului. Si preotul sa faca ispasire pentru el cu berbecul adus ca jertfa pentru vina, si i se va ierta.

17. Cand va pacatui cineva facand, fara sa stie, impotriva uneia din poruncile Domnului, lucruri care nu trebuie facute, si se va face vinovat purtandu-si astfel vina,

18. sa aduca preotului ca jertfa pentru vina un berbec fara cusur, luat din turma, dupa pretuirea ta. Si preotul sa faca pentru el ispasirea greselii pe care a facut-o fara sa stie; si i se va ierta.

19. Aceasta este o jertfa pentru vina. Omul acesta se facuse vinovat fata de Domnul."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***