Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Leviticul 4

1. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

2. "Vorbeste copiilor lui Israel si spune: "Cand va pacatui cineva fara voie impotriva vreuneia din poruncile Domnului, facand lucruri care nu trebuie facute, si anume:

3. Daca a pacatuit preotul care a primit ungerea, si prin aceasta a adus vina asupra poporului, sa aduca Domnului un vitel fara cusur, ca jertfa de ispasire pentru pacatul pe care l-a facut.

4. Sa aduca vitelul la usa Cortului intalnirii inaintea Domnului, sa-si puna mana pe capul vitelului si sa-l injunghie inaintea Domnului.

5. Preotul care a primit ungerea sa ia din sangele vitelului si sa-l aduca in Cortul intalnirii:

6. sa-si inmoaie degetul in sange si sa stropeasca de sapte ori inaintea Domnului, in fata perdelei dinauntru a Sfantului Locas.

7. Apoi preotul sa unga cu sange coarnele altarului pentru tamaia mirositoare care este inaintea Domnului in Cortul intalnirii; iar tot celalalt sange al vitelului sa-l verse la picioarele altarului pentru arderile de tot care este la usa Cortului intalnirii.

8. Sa ia toata grasimea vitelului adus ca jertfa de ispasire, si anume: grasimea care acopera maruntaiele si toata grasimea care tine de ele,

9. cei doi rinichi si grasimea de pe ei, de pe coapse, si prapurul ficatului, pe care-l va dezlipi de langa rinichi. Preotul sa ia aceste parti,

10. cum se iau de la vitelul adus ca jertfa de multumire, si sa le arda pe altarul pentru arderile de tot.

11. Dar pielea vitelului, toata carnea lui, cu capul, picioarele, maruntaiele si balega lui,

12. adica tot vitelul care a mai ramas, sa-l scoata afara din tabara, intr-un loc curat, unde se arunca cenusa, si sa-l arda cu lemne pe foc; sa fie ars pe gramada de cenusa.

13. Daca toata adunarea lui Israel a pacatuit fara voie si fara sa stie, facand impotriva uneia din poruncile Domnului lucruri care nu trebuie facute, si facandu-se astfel vinovata,

14. si daca pacatul savarsit s-a descoperit, adunarea sa aduca un vitel ca jertfa de ispasire, si anume sa-l aduca inaintea Cortului intalnirii.

15. Batranii adunarii sa-si puna mainile pe capul vitelului inaintea Domnului si sa injunghie vitelul inaintea Domnului.

16. Preotul care a primit ungerea sa aduca din sangele vitelului in Cortul intalnirii;

17. sa-si inmoaie degetul in sange si sa stropeasca cu el de sapte ori inaintea Domnului, in fata perdelei dinauntru.

18. Sa unga cu sangele acesta coarnele altarului care este inaintea Domnului in Cortul intalnirii; si sa verse tot sangele care a mai ramas la picioarele altarului pentru arderile de tot, care este la usa Cortului intalnirii.

19. Toata grasimea vitelului s-o ia si s-o arda pe altar.

20. Cu vitelul acesta sa faca intocmai cum a facut cu vitelul adus ca jertfa de ispasire; sa faca la fel. Astfel sa faca preotul ispasire pentru ei, si li se va ierta.

21. Vitelul ramas sa-l scoata apoi afara din tabara si sa-l arda ca si pe vitelul dintai. Aceasta este o jertfa de ispasire pentru adunare.

22. Daca o capetenie a pacatuit, facand fara voie impotriva uneia din poruncile Domnului Dumnezeului sau lucruri care nu trebuie facute, si s-a facut astfel vinovat,

23. si ajunge sa descopere pacatul pe care l-a facut, sa aduca jertfa un tap fara cusur!

24. Sa-si puna mana pe capul tapului si sa-l injunghie in locul unde se injunghie arderile de tot inaintea Domnului. Aceasta este o jertfa de ispasire.

25. Preotul sa ia cu degetul din sangele jertfei de ispasire, sa unga cu el coarnele altarului pentru arderile de tot, iar celalalt sange sa-l verse la picioarele altarului pentru arderile de tot.

26. Toata grasimea s-o arda pe altar, cum a ars grasimea de la jertfa de multumire. Astfel va face preotul, pentru capetenia aceea, ispasirea pacatului lui, si i se va ierta.

27. Daca cineva din poporul de rand a pacatuit fara voie, facand impotriva uneia din poruncile Domnului lucruri care nu trebuie facute, si s-a facut astfel vinovat,

28. si ajunge sa descopere pacatul pe care l-a facut, sa aduca jertfa o iada fara cusur, pentru pacatul pe care l-a facut.

29. Sa-si puna mana pe capul jertfei de ispasire si s-o injunghie in locul unde se injunghie arderile de tot.

30. Preotul sa ia cu degetul din sangele jertfei, sa unga coarnele altarului pentru arderile de tot, iar tot celalalt sange sa-l verse la picioarele altarului.

31. Preotul sa ia toata grasimea, cum se ia grasimea jertfei de multumire, si s-o arda pe altar, si ea va fi de un miros placut Domnului. Astfel va face preotul ispasirea pentru omul acesta, si i se va ierta.

32. Daca va aduce ca jertfa de ispasire un miel, sa aduca o parte femeiasca fara cusur.

33. Sa-si puna mana pe capul jertfei si s-o injunghie ca jertfa de ispasire in locul unde se injunghie arderile de tot.

34. Preotul sa ia cu degetul din sangele jertfei, sa unga cu el coarnele altarului pentru arderile de tot, iar tot celalalt sange sa-l verse la picioarele altarului.

35. Preotul sa ia toata grasimea, cum se ia grasimea mielului adus ca jertfa de multumire, si s-o arda pe altar, peste jertfele mistuite de foc inaintea Domnului. Astfel va face preotul pentru omul acesta ispasirea pacatului pe care l-a savarsit, si i se va ierta.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***