Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Leviticul 3

1. Cand cineva va aduce Domnului un dar ca jertfa de multumire, daca il va aduce din cireada, fie parte barbateasca, fie parte femeiasca, s-o aduca fara cusur, inaintea Domnului.

2. Sa puna mana pe capul dobitocului, sa-l injunghie la usa Cortului intalnirii; si preotii, fiii lui Aaron, sa stropeasca sangele pe altar de jur imprejur.

3. Din aceasta jertfa de multumire sa aduca drept jertfa mistuita de foc inaintea Domnului: grasimea care acopera maruntaiele si toata grasimea care tine de maruntaie;

4. cei doi rinichi si grasimea de pe ei si de pe coapse, si prapurul de pe ficat, pe care-l va dezlipi de langa rinichi.

5. Fiii lui Aaron sa le arda pe altar, deasupra arderii de tot care va fi pe lemnele de pe foc. Aceasta este o jertfa mistuita de foc, de un miros placut Domnului.

6. Daca darul pe care-l aduce ca jertfa de multumire Domnului va fi din turma, fie parte barbateasca, fie parte femeiasca, s-o aduca fara cusur.

7. Daca va aduce jertfa un miel, sa-l aduca inaintea Domnului.

8. Sa-si puna mana pe capul dobitocului si sa-l injunghie inaintea Cortului intalnirii; fiii lui Aaron sa-i stropeasca sangele pe altar de jur imprejur.

9. Din aceasta jertfa de multumire, sa aduca o jertfa mistuita de foc inaintea Domnului, si anume: grasimea, coada intreaga, pe care o va desface de la osul spinarii, grasimea care acopera maruntaiele si toata grasimea care tine de maruntaie,

10. cei doi rinichi si grasimea de pe ei, de pe coapse, si prapurul ficatului, pe care-l va dezlipi de langa rinichi.

11. Preotul sa le arda pe altar. Aceasta este mancarea unei jertfe mistuite de foc inaintea Domnului.

12. Daca darul lui va fi o capra, s-o aduca inaintea Domnului.

13. Sa-si puna mana pe capul vitei si s-o injunghie inaintea Cortului intalnirii; si fiii lui Aaron sa-i stropeasca sangele pe altar de jur imprejur.

14. Apoi din ea sa aduca drept jertfa mistuita de foc inaintea Domnului: grasimea care acopera maruntaiele si toata grasimea care tine de ele,

15. cei doi rinichi si grasimea de pe ei, de pe coapse, si prapurul ficatului, pe care-l va dezlipi de langa rinichi.

16. Preotul sa le arda pe altar. Aceasta este mancarea unei jertfe mistuite de foc, de un miros placut Domnului. Toata grasimea este a Domnului.

17. Aceasta este o lege vesnica pentru urmasii vostri, in toate locurile unde veti locui: cu niciun chip sa nu mancati nici grasime, nici sange."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***