Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Leviticul 26

1. Sa nu va faceti idoli, sa nu va ridicati nici chip cioplit, nici stalp de aducere aminte; sa nu puneti in tara voastra nicio piatra impodobita cu chipuri, ca sa va inchinati inaintea ei; caci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.

2. Sa paziti Sabatele Mele si sa cinstiti Locasul Meu cel Sfant. Eu sunt Domnul.

3. Daca veti urma legile Mele, daca veti pazi poruncile Mele si le veti implini,

4. va voi trimite ploi la vreme, pamantul isi va da roadele, si pomii de pe camp isi vor da roadele.

5. Abia veti treiera graul si veti incepe culesul viei, si culesul viei va tine pana la semanatura; veti avea paine din belsug, veti manca si va veti satura si veti locui fara frica in tara voastra.

6. Voi da pace in tara, si nimeni nu va va tulbura somnul; voi face sa piara din tara fiarele salbatice, si sabia nu va trece prin tara voastra.

7. Veti urmari pe vrajmasii vostri, si ei vor cadea ucisi de sabie inaintea voastra.

8. Cinci din voi vor urmari o suta, si o suta din voi vor urmari zece mii, si vrajmasii vostri vor cadea ucisi de sabie inaintea voastra.

9. Eu Ma voi intoarce spre voi, va voi face sa cresteti, va voi inmulti si Imi voi tine legamantul Meu cu voi.

10. Veti manca din roadele cele vechi si veti scoate afara pe cele vechi, ca sa faceti loc celor noi.

11. Imi voi aseza Locasul Meu in mijlocul vostru, si sufletul Meu nu va va uri.

12. Voi umbla in mijlocul vostru; Eu voi fi Dumnezeul vostru, si voi veti fi poporul Meu.

13. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru care v-am scos din tara Egiptului, care v-am scos din robie; Eu am rupt legaturile jugului vostru si v-am facut sa mergeti cu capul ridicat.

14. Dar daca nu Ma ascultati si nu impliniti toate aceste porunci,

15. daca nesocotiti legile Mele si daca sufletul vostru uraste randuielile Mele, asa incat sa nu impliniti toate poruncile Mele si sa rupeti legamantul Meu,

16. iata ce va voi face atunci: voi trimite peste voi groaza, lingoarea si frigurile, care vor face sa vi se stinga ochii si sa piara viata din voi. Samanta o veti semana in zadar, caci o vor manca vrajmasii vostri.

17. Imi voi intoarce fata impotriva voastra si veti fi batuti si veti fugi dinaintea vrajmasilor vostri; cei ce va urasc va vor subjuga si veti fugi fara sa fiti urmariti chiar.

18. Daca, cu toate acestea, nu Ma veti asculta, va voi pedepsi de sapte ori mai mult pentru pacatele voastre.

19. Voi frange mandria puterii voastre, voi face ca deasupra voastra cerul sa fie de fier, si pamantul de arama.

20. Vi se va istovi puterea fara folos: pamantul vostru nu-si va da roadele, si pomii de pe pamant nu-si vor da roadele.

21. Daca si dupa aceasta va veti impotrivi si nu veti voi sa Ma ascultati, va voi lovi de sapte ori mai mult pentru pacatele voastre.

22. Voi trimite impotriva voastra fiarele de pe camp care va vor lasa fara copii, va vor nimici vitele si va vor imputina; asa ca va vor ramane drumurile pustii.

23. Daca pedepsele acestea nu va vor indrepta si daca va veti impotrivi Mie,

24. Ma voi impotrivi si Eu voua si va voi lovi de sapte ori mai mult pentru pacatele voastre.

25. Voi face sa vina impotriva voastra sabie, care va razbuna calcarea legamantului Meu; si cand va veti strange in cetatile voastre, voi trimite ciuma in mijlocul vostru si veti fi dati in mainile vrajmasului.

26. Cand va voi trimite lipsa de paine, zece femei va vor coace paine intr-un singur cuptor si vi se va da painea cu cantarul; veti manca, dar nu va veti satura.

27. Daca, cu toate acestea, nu Ma veti asculta si daca va veti impotrivi Mie,

28. Ma voi impotrivi si Eu voua cu manie si va voi pedepsi de sapte ori mai mult pentru pacatele voastre.

29. Veti manca pana si carnea fiilor vostri, veti manca pana si carnea fiicelor voastre.

30. Va voi nimici inaltimile pentru jertfa, va voi darama stalpii inchinati soarelui, voi arunca trupurile voastre moarte peste trupurile moarte ale idolilor vostri, si sufletul Meu va va uri.

31. Va voi lasa cetatile pustii, va voi pustii locasurile sfinte si nu voi mai mirosi mirosul placut al tamaiei voastre.

32. Voi pustii tara, asa ca vrajmasii vostri care o vor locui vor ramane incremeniti vazand-o.

33. Va voi imprastia printre neamuri si voi scoate sabia dupa voi. Tara voastra va fi pustiita, si cetatile voastre vor ramane pustii.

34. Atunci tara se va bucura de Sabatele ei, tot timpul cat va fi pustiita si cat veti fi in tara vrajmasilor vostri; atunci tara se va odihni si se va bucura de Sabatele ei.

35. Tot timpul cat va fi pustiita, va avea odihna pe care n-o avusese in anii vostri de Sabat, cand o locuiati.

36. In inima acelora dintre voi care vor mai ramane in viata, in tara vrajmasilor lor, voi baga frica; si ii va urmari pana si fosnetul unei frunze suflate de vant; vor fugi ca de sabie si vor cadea fara sa fie urmariti.

37. Se vor pravali unii peste altii ca inaintea sabiei, fara sa fie urmariti. Nu veti putea sa stati in picioare in fata vrajmasilor vostri;

38. veti pieri printre neamuri si va va manca tara vrajmasilor vostri.

39. Iar pe aceia dintre voi care vor mai ramane in viata ii va apuca durerea pentru faradelegile lor, in tara vrajmasilor lor; ii va apuca durerea si pentru faradelegile parintilor lor.

40. Isi vor marturisi faradelegile lor si faradelegile parintilor lor, calcarile de lege pe care le-au savarsit fata de Mine si impotrivirea cu care Mi s-au impotrivit, pacate din pricina carora

41. si Eu M-am impotrivit lor si i-am adus in tara vrajmasilor lor. Si atunci inima lor netaiata imprejur se va smeri si vor plati datoria faradelegilor lor.

42. Atunci Imi voi aduce aminte de legamantul Meu cu Iacov, Imi voi aduce aminte de legamantul Meu cu Isaac si de legamantul Meu cu Avraam si Imi voi aduce aminte de tara.

43. Tara insa va trebui sa fie parasita de ei si se va bucura de Sabatele ei in timpul cand va ramane pustiita departe de ei; si ei vor plati datoria faradelegilor lor, pentru ca au nesocotit poruncile Mele si pentru ca sufletul lor a urat legile Mele.

44. Dar, si cand vor fi in tara vrajmasilor lor, nu-i voi lepada de tot si nu-i voi uri pana acolo incat sa-i nimicesc de tot si sa rup legamantul Meu cu ei; caci Eu sunt Domnul Dumnezeul lor.

45. Ci Imi voi aduce aminte, spre binele lor, de vechiul legamant prin care i-am scos din tara Egiptului, in fata neamurilor, ca sa fiu Dumnezeul lor. Eu sunt Domnul."

46. Acestea sunt randuielile, poruncile si legile pe care le-a statornicit Domnul intre El si copiii lui Israel, pe muntele Sinai, prin Moise.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***