Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Leviticul 24

1. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

2. "Porunceste copiilor lui Israel sa-ti aduca pentru sfesnic untdelemn curat de masline tescuite, ca sa tina candelele aprinse neincetat.

3. Aaron sa-l pregateasca dincoace de perdeaua dinauntru care este inaintea marturiei, in Cortul intalnirii, pentru ca sa arda neincetat de seara pana dimineata in fata Domnului. Aceasta este o lege vesnica pentru urmasii vostri.

4. Sa aseze candelele in sfesnicul de aur curat, ca sa arda neincetat inaintea Domnului.

5. Sa iei floare de faina si sa faci din ea douasprezece turte; fiecare turta sa fie facuta din doua zecimi de efa.

6. Sa le pui in doua siruri, cate sase in fiecare sir, pe masa de aur curat, inaintea Domnului.

7. Peste fiecare sir sa pui tamaie curata, care sa fie pe paine ca aducere aminte, ca un dar de mancare mistuit de foc inaintea Domnului.

8. In fiecare zi de Sabat sa se puna aceste paini inaintea Domnului, neincetat: acesta este un legamant vesnic pe care-l vor tine copiii lui Israel.

9. Painile acestea sa fie ale lui Aaron si ale fiilor lui, si sa le manance intr-un loc sfant; caci ele sunt pentru ei un lucru preasfant, o parte din darurile de mancare mistuite de foc inaintea Domnului. Aceasta este o lege vesnica.

10. Fiul unei femei israelite si al unui barbat egiptean, venind in mijlocul copiilor lui Israel, s-a certat in tabara cu un barbat israelit.

11. Fiul femeii israelite a hulit si a blestemat Numele lui Dumnezeu. L-au adus la Moise. Mama sa se numea Selomit, fata lui Dibri din semintia lui Dan.

12. L-au aruncat in temnita, pana va spune Moise ce va porunci Domnul.

13. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

14. "Scoate din tabara pe cel ce a hulit; toti cei ce l-au auzit sa-si puna mainile pe capul lui si toata adunarea sa-l ucida cu pietre.

15. Sa vorbesti copiilor lui Israel si sa le spui: "Oricine va blestema pe Dumnezeul lui isi va lua pedeapsa pentru pacatul lui.

16. Cine va blestema Numele Domnului va fi pedepsit cu moartea: toata adunarea sa-l ucida cu pietre. Fie strain, fie bastinas, sa moara, pentru ca a hulit Numele lui Dumnezeu.

17. Cine va da unui om o lovitura de moarte sa fie pedepsit cu moartea.

18. Cine va da unui dobitoc o lovitura de moarte sa-l inlocuiasca: viata pentru viata.

19. Daca cineva raneste pe aproapele lui sa i se faca asa cum a facut si el:

20. frantura pentru frantura, ochi pentru ochi, dintre pentru dinte; sa i se faca aceeasi rana pe care a facut-o el aproapelui sau.

21. Cine va ucide un dobitoc sa-l inlocuiasca; dar cine va ucide un om sa fie pedepsit cu moartea.

22. Sa aveti aceeasi lege pentru strain ca si pentru bastinas; caci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru."

23. Moise a vorbit copiilor lui Israel; au scos afara din tabara pe cel ce hulise si l-au ucis cu pietre. Copiii lui Israel au facut dupa porunca pe care o daduse lui Moise, Domnul.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***