Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Leviticul 21

1. Domnul a zis lui Moise: "Vorbeste preotilor, fiilor lui Aaron, si spune-le: "Un preot sa nu se atinga de un mort din poporul sau, ca sa nu se faca necurat;

2. afara de rudele lui cele mai de aproape, de mama lui, de tatal lui, de fiul lui, de fratele lui

3. si de sora sa care-i inca fecioara, sta langa el si nu este maritata, afara de acestia, sa nu se atinga de niciun alt mort.

4. Ca unul care este fruntas in poporul lui, sa nu se faca necurat atingandu-se de un mort.

5. Preotii sa nu-si faca un loc plesuv in cap pentru un mort, sa nu-si rada colturile barbii si sa nu-si faca taieturi in carne.

6. Sa fie sfinti pentru Dumnezeul lor si sa nu necinsteasca Numele Dumnezeului lor; caci ei aduc Domnului jertfele mistuite de foc, mancarea Dumnezeului lor: de aceea sa fie sfinti.

7. Sa nu-si ia de nevasta o curva sau o spurcata, nicio femeie lasata de barbatul ei, caci ei sunt sfinti pentru Dumnezeul lor.

8. Sa-l socotesti ca sfant, caci el aduce mancarea Dumnezeului tau; el sa fie sfant pentru tine, caci Eu sunt sfant, Eu, Domnul, care va sfintesc.

9. Daca fata unui preot se necinsteste curvind, necinsteste pe tatal ei: sa fie arsa in foc.

10. Preotul care este mare preot intre fratii lui, pe capul caruia a fost turnat untdelemnul pentru ungere, si care a fost inchinat in slujba Domnului si imbracat in vesminte sfintite, sa nu-si descopere capul si sa nu-si sfasie vesmintele.

11. Sa nu se duca la niciun mort; sa nu se faca necurat si sa nu se atinga nici chiar de tatal sau sau de mama sa.

12. Sa nu iasa din Sfantul Locas si sa nu necinsteasca Sfantul Locas al Dumnezeului sau; caci untdelemnul ungerii Dumnezeului sau este o cununa pe el. Eu sunt Domnul.

13. Femeia pe care o va lua el de nevasta sa fie fecioara.

14. Sa nu ia nici o vaduva, nici o femeie despartita de barbat, nici o femeie spurcata sau curva; ci femeia pe care o va lua de nevasta din poporul sau sa fie fecioara.

15. Sa nu-si necinsteasca samanta in poporul lui; caci Eu sunt Domnul, care-l sfintesc."

16. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

17. "Vorbeste lui Aaron si spune-i: "Niciun om din neamul tau si din urmasii tai, care va avea o meteahna trupeasca, sa nu se apropie ca sa aduca mancarea Dumnezeului lui.

18. Niciun om care va avea o meteahna trupeasca nu va putea sa se apropie: si anume niciun om orb, schiop, cu nasul carn sau cu un madular mai lung;

19. niciun om cu piciorul frant sau cu mana franta;

20. niciun om ghebos sau pipernicit, cu albeata in ochi, care are raie, pecingine sau bosit.

21. Niciun om din neamul preotului Aaron, care va avea vreo meteahna trupeasca, sa nu se apropie ca sa aduca Domnului jertfele mistuite de foc; are o meteahna trupeasca: sa nu se apropie ca sa aduca mancarea Dumnezeului lui.

22. Din mancarea Dumnezeului lui, fie lucruri preasfinte, fie lucruri sfinte, va putea sa manance.

23. Dar sa nu se duca la perdeaua dinauntru si sa nu se apropie de altar, caci are o meteahna trupeasca; sa nu-Mi necinsteasca locasurile Mele cele sfinte, caci Eu sunt Domnul care ii sfintesc."

24. Astfel a vorbit Moise lui Aaron si fiilor sai si tuturor copiilor lui Israel.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***