Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Leviticul 20

1. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

2. "Spune copiilor lui Israel: "Daca un om dintre copiii lui Israel sau dintre strainii care locuiesc in Israel da lui Moloh pe unul din copiii lui, omul acela sa fie pedepsit cu moartea: poporul din tara sa-l ucida cu pietre.

3. Si Eu Imi voi intoarce fata impotriva omului aceluia si-l voi nimici din mijlocul poporului sau, pentru ca a dat lui Moloh pe unul din copiii sai, a spurcat Locasul Meu cel Sfant si a necinstit Numele Meu cel sfant.

4. Daca poporul tarii inchide ochii fata de omul acela, care da lui Moloh copii de ai sai, si nu-l omoara,

5. Imi voi intoarce Eu fata impotriva omului aceluia si impotriva familiei lui si-l voi nimici din mijlocul poporului lui, impreuna cu toti cei ce curvesc ca el cu Moloh.

6. Daca cineva se duce la cei ce cheama pe morti si la ghicitori, ca sa curveasca dupa ei, Imi voi intoarce fata impotriva omului aceluia si-l voi nimici din mijlocul poporului lui.

7. Voi sa va sfintiti si sa fiti sfinti, caci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.

8. Sa paziti legile Mele si sa le impliniti. Eu sunt Domnul care va sfintesc.

9. Daca un om oarecare blestema pe tatal sau sau pe mama sa sa fie pedepsit cu moartea; a blestemat pe tatal sau sau pe mama sa: sangele lui sa cada asupra lui.

10. Daca un om preacurveste cu o femeie maritata, daca preacurveste cu nevasta aproapelui sau, omul acela si femeia aceea preacurvari sa fie pedepsiti cu moartea.

11. Daca un om se culca cu nevasta tatalui sau si descopera astfel goliciunea tatalui sau, omul acela si femeia aceea sa fie pedepsiti cu moartea: sangele lor sa cada asupra lor.

12. Daca un om se culca cu nora sa, amandoi sa fie pedepsiti cu moartea; au facut o amestecatura de sange: sangele lor sa cada asupra lor.

13. Daca un om se culca cu un om, cum se culca cineva cu o femeie, amandoi au facut un lucru scarbos; sa fie pedepsiti cu moartea: sangele lor sa cada asupra lor.

14. Daca un om ia de nevasta pe fata si pe mama ei, este o nelegiuire: sa-i arda in foc, pe el si pe ele, ca nelegiuirea aceasta sa nu fie in mijlocul vostru.

15. Daca un om se culca cu o vita, sa fie pedepsit cu moartea; si vita s-o omorati.

16. Daca o femeie se apropie de o vita, ca sa curveasca cu ea, sa ucizi si pe femeie si pe vita; sa fie omorate: sangele lor sa cada asupra lor.

17. Daca un om ia pe sora sa, fata tatalui sau sau fata mamei lui, daca ii vede goliciunea ei, si ea o vede pe a lui, este o miselie; sa fie nimiciti sub ochii copiilor poporului lor; el a descoperit goliciunea surorii lui, isi va lua pedeapsa pentru pacatul lui.

18. Daca un om se culca cu o femeie care este la sorocul femeilor si-i descopera goliciunea, daca-i descopera scurgerea, si ea isi descopera scurgerea sangelui ei, amandoi sa fie nimiciti din mijlocul poporului lor.

19. Sa nu descoperi goliciunea surorii mamei tale, nici a surorii tatalui tau, caci inseamna sa descoperi pe ruda ta de aproape: amandoi acestia isi vor lua pedeapsa pacatului.

20. Daca un om se culca cu matusa sa, a descoperit goliciunea unchiului sau; isi vor lua pedeapsa pacatului lor: vor muri fara copii.

21. Daca un om ia pe nevasta fratelui sau, este o necuratie; a descoperit goliciunea fratelui sau: nu vor avea copii.

22. Sa paziti toate legile Mele si toate poruncile Mele si sa le impliniti, pentru ca tara in care va duc sa va asez, sa nu va verse din gura ei.

23. Sa nu traiti dupa obiceiurile neamurilor pe care le voi izgoni dinaintea voastra; caci ele au facut toate aceste lucruri si-Mi este scarba de ele.

24. V-am spus: "Voi le veti stapani tara; Eu va voi da-o in stapanire: este o tara in care curge lapte si miere." Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru care v-am pus deoparte dintre popoare.

25. Sa faceti deosebire intre dobitoacele curate si necurate, intre pasarile curate si necurate, ca sa nu va spurcati prin dobitoacele, prin pasarile, prin toate taratoarele de pe pamant, pe care v-am invatat sa le deosebiti ca necurate.

26. Voi sa-Mi fiti sfinti, caci Eu sunt sfant, Eu, Domnul; Eu v-am pus deoparte dintre popoare ca sa fiti ai Mei.

27. Dar daca un om sau o femeie cheama duhul unui mort sau se indeletniceste cu ghicirea sa fie pedepsiti cu moartea; sa-i ucideti cu pietre: sangele lor sa cada asupra lor."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***