Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Leviticul 2

1. Cand va aduce cineva Domnului un dar ca jertfa de mancare, darul lui sa fie din floarea fainii: sa toarne untdelemn peste ea si sa adauge si tamaie.

2. S-o aduca preotilor, fiilor lui Aaron; preotul sa ia un pumn din aceasta floare a fainii, stropita cu untdelemn, impreuna cu toata tamaia, si s-o arda pe altar ca jertfa de aducere aminte. Acesta este un dar de mancare de un miros placut Domnului.

3. Ce va ramane din darul acesta de mancare sa fie al lui Aaron si al fiilor lui; acesta este un lucru preasfant intre jertfele de mancare mistuite de foc inaintea Domnului.

4. Daca vei aduce ca jertfa de mancare un dar din ceea ce se coace in cuptor, sa aduci niste turte nedospite, facute din floare de faina, framantate cu untdelemn, si niste placinte nedospite, stropite cu untdelemn.

5. Daca darul tau, adus ca jertfa de mancare, va fi o turta coapta in tigaie, sa fie facuta din floarea fainii, nedospita si framantata cu untdelemn.

6. S-o frangi in bucati si sa torni untdelemn pe ea; acesta este un dar adus ca jertfa de mancare.

7. Daca darul tau adus ca jertfa de mancare va fi o turta coapta pe gratar, sa fie facuta din floarea fainii, framantata cu untdelemn.

8. Darul de mancare facut din aceste lucruri sa-l aduci Domnului; si anume, sa fie dat preotului, care-l va aduce pe altar.

9. Preotul va lua din darul de mancare partea care trebuie adusa ca aducere aminte si o va arde pe altar. Acesta este un dar adus ca jertfa de mancare, de un miros placut Domnului.

10. Ce va ramane din darul acesta de mancare sa fie al lui Aaron si al fiilor lui; acesta este un lucru preasfant intre darurile mistuite de foc inaintea Domnului.

11. Niciunul din darurile pe care le veti aduce ca jertfa de mancare inaintea Domnului, sa nu fie facut cu aluat; caci nu trebuie sa ardeti nimic cu aluat sau cu miere, ca jertfa de mancare mistuita de foc inaintea Domnului.

12. Ca jertfa de mancare din cele dintai roade, veti putea sa le aduceti Domnului; dar ca dar de mancare de un miros placut, sa nu fie aduse pe altar.

13. Toate darurile tale de mancare sa le sarezi cu sare; sa nu lasi sa lipseasca niciodata de pe darurile tale de mancare sarea, care este semnul legamantului Dumnezeului tau; la toate darurile tale de mancare sa aduci sare.

14. Daca vei aduce Domnului un dar ca jertfa de mancare din cele dintai roade, sa aduci ca dar de mancare din cele dintai roade ale tale, spice coapte de curand, prajite la foc si boabe noi, pisate.

15. Sa torni untdelemn pe ele si sa adaugi si tamaie; acesta este un dar de mancare.

16. Preotul sa arda ca aducere aminte o parte din boabele pisate si din untdelemn, cu toata tamaia. Acesta este un dar adus ca jertfa de mancare mistuita de foc inaintea Domnului.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***