Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Leviticul 17

1. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

2. "Vorbeste lui Aaron si fiilor lui si tuturor copiilor lui Israel si spune-le: "Iata ce a poruncit Domnul:

3. Daca cineva din casa lui Israel injunghie in tabara sau afara din tabara un bou, un miel sau o capra,

4. si nu-l aduce la usa Cortului intalnirii, ca sa-l aduca dar Domnului inaintea Cortului Domnului, sangele acesta va fi pus in socoteala omului aceluia: a varsat sange; omul acela va fi nimicit din mijlocul poporului sau.

5. De aceea copiii lui Israel, in loc sa-si injunghie jertfele pe camp, trebuie sa le aduca la preot, inaintea Domnului, la usa Cortului intalnirii, si sa le aduca Domnului ca jertfe de multumire.

6. Preotul sa le stropeasca sangele pe altarul Domnului, la usa Cortului intalnirii; si sa arda grasimea, care va fi de un miros placut Domnului.

7. Sa nu-si mai aduca jertfele lor la idolii cu care curvesc. Aceasta va fi o lege vesnica pentru ei si pentru urmasii lor."

8. Sa le spui, dar: "Daca un om din casa lui Israel sau dintre strainii care locuiesc in mijlocul lor aduce o ardere de tot sau vreo alta jertfa,

9. si n-o aduce la usa Cortului intalnirii, ca s-o aduca jertfa Domnului, omul acela sa fie nimicit din poporul lui.

10. Daca un om din casa lui Israel sau din strainii care locuiesc in mijlocul lor mananca sange de orice fel, Imi voi intoarce fata impotriva celui ce mananca sangele si-l voi nimici din mijlocul poporului sau.

11. Caci viata trupului este in sange. Vi l-am dat ca sa-l puneti pe altar, ca sa slujeasca de ispasire pentru sufletele voastre, caci prin viata din el face sangele ispasire.

12. De aceea am zis copiilor lui Israel: "Nimeni dintre voi sa nu manance sange si nici strainul care locuieste in mijlocul vostru sa nu manance sange.

13. Daca vreunul din copiii lui Israel sau din strainii care locuiesc in mijlocul lor vaneaza o fiara sau o pasare care se mananca, sa-i verse sangele si sa-l acopere cu tarana.

14. Caci viata oricarui trup sta in sangele lui care este in el. De aceea am zis copiilor lui Israel: "Sa nu mancati sangele niciunui trup; caci viata oricarui trup este sangele lui: oricine va manca din el va fi nimicit."

15. Oricine, fie bastinas, fie strain, care va manca dintr-o fiara moarta sau sfasiata, sa-si spele hainele, sa se scalde in apa, si va fi necurat pana seara; apoi va fi curat.

16. Daca nu-si spala hainele si nu-si scalda trupul, isi va purta faradelegea lui."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***