Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Leviticul 12

1. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

2. "Vorbeste copiilor lui Israel si spune-le: "Cand o femeie va ramane insarcinata si va naste un copil de parte barbateasca, sa fie necurata sapte zile; sa fie necurata ca in vremea sorocului ei.

3. In ziua a opta, copilul sa fie taiat imprejur.

4. Femeia sa mai ramana inca treizeci si trei de zile ca sa se curete de sangele ei; sa nu se atinga de niciun lucru sfant si sa nu se duca la Sfantul Locas, pana nu se vor implini zilele curatarii ei.

5. Daca naste o fata, sa fie necurata doua saptamani, ca pe vremea cand i-a venit sorocul; si sa ramana saizeci si sase de zile ca sa se curete de sangele ei.

6. Cand se vor implini zilele curatarii ei, pentru un fiu sau pentru o fiica, sa aduca preotului, la usa Cortului intalnirii, un miel de un an pentru arderea de tot si un pui de porumbel sau o turturea pentru jertfa de ispasire.

7. Preotul sa le jertfeasca inaintea Domnului si sa faca ispasire pentru ea; si astfel ea va fi curatata de scurgerea sangelui ei. Aceasta este legea pentru femeia care naste un baiat sau o fata.

8. Daca nu poate sa aduca un miel, sa ia doua turturele sau doi pui de porumbel, unul pentru arderea de tot, altul pentru jertfa de ispasire. Preotul sa faca ispasire pentru ea, si va fi curata."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***