Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Leviticul 10

1. Fiii lui Aaron, Nadab si Abihu, si-au luat fiecare cadelnita, au pus foc in ea si au pus tamaie pe foc; si au adus astfel inaintea Domnului foc strain, lucru pe care El nu li-l poruncise.

2. Atunci a iesit un foc dinaintea Domnului, i-a mistuit si au murit inaintea Domnului.

3. Moise a zis lui Aaron: "Aceasta este ce a spus Domnul, cand a zis: "Voi fi sfintit de cei ce se apropie de Mine si voi fi proslavit in fata intregului popor." Aaron a tacut.

4. Si Moise a chemat pe Misael si Eltafan, fiii lui Uziel, unchiul lui Aaron, si le-a zis: "Apropiati-va, scoate-ti pe fratii vostri din Sfantul Locas si duceti-i afara din tabara."

5. Ei s-au apropiat si i-au scos afara din tabara, imbracati in tunicile lor, cum zisese Moise.

6. Moise a zis lui Aaron, lui Eleazar si lui Itamar, fiii lui Aaron: "Sa nu va descoperiti capetele si sa nu va rupeti hainele, ca nu cumva sa muriti si sa Se manie Domnul impotriva intregii adunari. Lasati pe fratii vostri, pe toata casa lui Israel, sa planga arderea care a venit de la Domnul.

7. Voi sa nu iesiti din usa Cortului intalnirii, ca sa nu muriti; caci untdelemnul ungerii Domnului este peste voi." Ei au facut cum zisese Moise.

8. Domnul a vorbit lui Aaron si a zis:

9. "Tu si fiii tai impreuna cu tine sa nu beti vin, nici bautura ametitoare, cand veti intra in Cortul intalnirii, ca sa nu muriti: aceasta va fi o lege vesnica printre urmasii vostri,

10. ca sa puteti deosebi ce este sfant de ce nu este sfant, ce este necurat de ce este curat,

11. si sa puteti invata pe copiii lui Israel toate legile pe care li le-a dat Domnul prin Moise."

12. Moise a zis lui Aaron, lui Eleazar si lui Itamar, cei doi fii care mai ramasesera lui Aaron: "Luati partea din darul de mancare ramasa din jertfele mistuite de foc inaintea Domnului si mancati-o fara aluat langa altar: caci este un lucru preasfant.

13. S-o mancati intr-un loc sfant; acesta este dreptul tau si dreptul fiilor tai, ca parte din darurile de mancare mistuite de foc inaintea Domnului; caci asa mi-a fost poruncit.

14. Sa mancati de asemenea intr-un loc curat, tu, fiii tai si fiicele tale impreuna cu tine, pieptul care a fost leganat intr-o parte si alta si spata care a fost adusa ca jertfa prin ridicare; caci ele va sunt date, ca un drept cuvenit tie si ca un drept cuvenit fiilor tai, din jertfele de multumire ale copiilor lui Israel.

15. Impreuna cu grasimile randuite sa fie mistuite de foc, ei vor aduce spata, adusa ca jertfa prin ridicare, si pieptul care se leagana intr-o parte si alta inaintea Domnului; ele vor fi ale tale si ale fiilor tai impreuna cu tine, printr-o lege vesnica, asa cum a poruncit Domnul."

16. Moise a cautat tapul adus ca jertfa de ispasire; si iata ca fusese ars. Atunci s-a maniat pe Eleazar si Itamar, fiii care mai ramasesera lui Aaron, si a zis:

17. "Pentru ce n-ati mancat jertfa de ispasire intr-un loc sfant? Ea este un lucru preasfant; si Domnul v-a dat-o ca sa purtati nelegiuirea adunarii si sa faceti ispasire pentru ea inaintea Domnului.

18. Iata ca sangele jertfei n-a fost dus inauntrul Sfantului Locas; trebuia s-o mancati in Sfantul Locas, cum am poruncit."

19. Aaron a raspuns lui Moise: "Iata, ei si-au adus azi jertfa de ispasire si arderea lor de tot inaintea Domnului; si, dupa cele ce mi s-au intamplat, daca as fi mancat azi jertfa de ispasire, ar fi fost bine oare inaintea Domnului?"

20. Moise a auzit si a fost multumit cu aceste cuvinte.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***