Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul precedent

Judecatorii 21

1. Barbatii lui Israel jurasera la Mitpa, zicand: "Niciunul din noi sa nu-si dea fata dupa un beniamit."

2. Poporul a venit la Betel si a stat inaintea lui Dumnezeu pana seara. Au ridicat glasul, au varsat multe lacrimi

3. si au zis: "Doamne Dumnezeul lui Israel, pentru ce s-a intamplat asa ceva in Israel: sa lipseasca astazi o semintie intreaga din Israel?"

4. A doua zi, poporul s-a sculat dis-de-dimineata; au zidit acolo un altar si au adus arderi de tot si jertfe de multumire.

5. Copiii lui Israel au zis: "Cine dintre toate semintiile lui Israel nu s-a suit la adunare inaintea Domnului?" Caci facusera un juramant mare impotriva oricui nu s-ar sui la Domnul, la Mitpa, si zisesera: "Sa fie pedepsit cu moartea."

6. Copiilor lui Israel le parea rau de fratele lor Beniamin si ziceau: "Astazi a fost nimicita o semintie din Israel.

7. Cum sa facem rost de neveste celor ce au ramas cu viata, fiindca am jurat pe Domnul sa nu le dam fetele noastre de neveste?"

8. Ei au zis deci: "Este cineva dintre semintiile lui Israel care sa nu se fi suit la Domnul, la Mitpa?" Si nimeni din Iabes, din Galaad, nu venise in tabara, la adunare.

9. Au facut numaratoarea poporului, si nu era acolo niciunul din locuitorii din Iabes, din Galaad.

10. Atunci adunarea a trimis impotriva lor douasprezece mii de ostasi, dandu-le porunca aceasta: "Duceti-va si treceti prin ascutisul sabiei pe locuitorii din Iabes, din Galaad, cu femeile si copiii.

11. Iata ce sa faceti: sa nimiciti cu desavarsire orice barbat si orice femeie care a cunoscut impreunarea cu barbat."

12. Au gasit intre locuitorii din Iabes, din Galaad, patru sute de fete fecioare, care nu se culcasera cu barbat, si le-au adus in tabara la Silo; care este in tara Canaanului."

13. Toata adunarea a trimis soli sa vorbeasca fiilor lui Beniamin care erau la stanca Rimon si sa le vesteasca pacea.

14. In timpul acela beniamitii s-au intors si li s-au dat de neveste acelea pe care le lasasera cu viata din femeile din Iabes, din Galaad. Dar nu erau destule.

15. Poporului ii parea rau de Beniamin, caci Domnul facuse o spartura in semintiile lui Israel.

16. Batranii adunarii au zis: "Cum sa facem rost de neveste pentru cei ramasi, caci femeile lui Beniamin au fost nimicite?"

17. Si au zis: "Cei ce au mai ramas din Beniamin sa-si pastreze mostenirea, ca sa nu se stearga o semintie din Israel.

18. Dar noi nu putem sa dam pe fetele noastre dupa ei, caci copiii lui Israel au jurat, zicand: "Blestemat sa fie cine va da o nevasta unui beniamit!"

19. Si au zis: "Iata, in fiecare an este o sarbatoare a Domnului la Silo, care este la miazanoapte de Betel, la rasaritul drumului care suie din Betel la Sihem, si la miazazi de Lebona."

20. Apoi au dat urmatoarea porunca fiilor lui Beniamin: "Duceti-va si stati la panda in vii.

21. Uitati-va, si cand veti vedea pe fetele din Silo iesind sa joace, sa iesiti din vii, sa va luati fiecare cate o nevasta din fetele din Silo si sa va duceti in tara lui Beniamin.

22. Daca parintii sau fratii lor vor veni sa se planga la noi, le vom spune: "Dati-ni-le noua, caci n-am luat cate o nevasta de fiecare in razboi. Nu voi li le-ati dat: numai atunci ati fi vinovati."

23. Fiii lui Beniamin au facut asa: si-au luat neveste, dupa numarul lor, dintre jucatoarele pe care le-au rapit; apoi au plecat si s-au intors in mostenirea lor; au zidit iarasi cetatile si au locuit acolo.

24. Si, in acelasi timp, copiii lui Israel au plecat de acolo fiecare in semintia lui si in familia lui si s-a intors fiecare in mostenirea lui.

25. Pe vremea aceea, nu era imparat in Israel, fiecare facea ce-i placea.

Capitolul precedent
pixel
***