Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Judecatorii 2

1. Ingerul Domnului S-a suit din Ghilgal la Bochim si a zis: "Eu v-am scos din Egipt si v-am adus in tara pe care am jurat parintilor vostri ca v-o voi da. Am zis: "Niciodata nu voi rupe legamantul Meu cu voi;

2. si voi sa nu incheiati legamant cu locuitorii din tara aceasta, ci sa le surpati altarele." Dar voi n-ati ascultat de glasul Meu. Pentru ce ati facut lucrul acesta?

3. Am zis atunci: "Nu-i voi izgoni dinaintea voastra; ci va vor sta in coaste, si dumnezeii lor va vor fi o cursa."

4. Dupa ce a spus Ingerul Domnului aceste vorbe tuturor copiilor lui Israel, poporul a ridicat glasul si a plans.

5. Au pus locului aceluia numele Bochim si au adus jertfe Domnului acolo.

6. Iosua a dat drumul poporului, si copiii lui Israel au plecat fiecare in mostenirea lui, ca sa ia tara in stapanire.

7. Poporul a slujit Domnului in tot timpul vietii lui Iosua si in tot timpul vietii batranilor care au trait dupa Iosua si care vazusera toate lucrurile mari pe care le facuse Domnul pentru Israel.

8. Iosua, fiul lui Nun, robul Domnului, a murit in varsta de o suta zece ani.

9. L-au ingropat in tinutul pe care-l avea de mostenire, la Timnat-Heres, pe muntele lui Efraim, la miazanoapte de muntele Gaas.

10. Tot neamul acela de oameni a fost adaugat la parintii lui, si s-a ridicat dupa el un alt neam de oameni, care nu cunostea pe Domnul, nici ce facuse El pentru Israel.

11. Copiii lui Israel au facut atunci ce nu placea Domnului si au slujit Baalilor.

12. Au parasit pe Domnul Dumnezeul parintilor lor care-i scosese din tara Egiptului si au mers dupa alti dumnezei, dintre dumnezeii popoarelor care-i inconjurau; s-au inchinat inaintea lor si au maniat pe Domnul.

13. Au parasit pe Domnul si au slujit lui Baal si Astarteilor.

14. Domnul S-a aprins de manie impotriva lui Israel. El i-a dat in mainile unor pradatori care i-au pradat, i-a vandut in mainile vrajmasilor lor de jur imprejur si nu s-au mai putut impotrivi vrajmasilor lor.

15. Oriunde mergeau, mana Domnului era impotriva lor ca sa le faca rau, cum spusese Domnul si cum le jurase Domnul. Au ajuns astfel intr-o mare stramtorare.

16. Domnul a ridicat judecatori, ca sa-i izbaveasca din mana celor ce-i pradau.

17. Dar ei n-au ascultat nici de judecatorii lor, caci au curvit cu alti dumnezei si s-au inchinat inaintea lor. In curand s-au abatut de la calea pe care o urmasera parintii lor si n-au ascultat de poruncile Domnului, ca si ei.

18. Cand le ridica Domnul judecatori, Domnul era cu judecatorul si-i izbavea din mana vrajmasilor lor in tot timpul vietii judecatorului, caci Domnului I se facea mila de suspinele scoase de ei impotriva celor ce-i apasau si-i chinuiau.

19. Dar, dupa moartea judecatorului, se stricau din nou, mai mult decat parintii lor, ducandu-se dupa alti dumnezei, ca sa le slujeasca si sa se inchine inaintea lor, si staruiau in aceasta purtare si impietrire.

20. Atunci Domnul S-a aprins de manie impotriva lui Israel si a zis: "Fiindca neamul acesta a calcat legamantul Meu pe care-l poruncisem parintilor lor si fiindca n-au ascultat de glasul Meu,

21. nu voi mai izgoni dinaintea lor niciunul din neamurile pe care le-a lasat Iosua cand a murit.

22. Astfel, prin ele, voi pune pe Israel la incercare, ca sa stiu daca vor cauta sau nu sa urmeze calea Domnului, cum au cautat parintii lor."

23. Si Domnul a lasat in pace pe popoarele acelea pe care nu le daduse in mainile lui Iosua si nu S-a grabit sa le izgoneasca.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***