Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Judecatorii 17

1. Era un om din muntele lui Efraim, numit Mica.

2. El a zis mamei sale: "Cei o mie o suta de sicli de argint, care ti s-au luat si pentru care ai blestemat chiar in auzul urechilor mele, argintul acesta este in mainile mele, eu il luasem." Si mama sa a zis: "Binecuvantat sa fie fiul meu de Domnul!"

3. El a dat inapoi mamei sale cei o mie o suta de sicli de argint; si mama sa a zis: "Inchin cu mana mea argintul acesta Domnului, ca sa fac cu el fiului meu un chip cioplit si un chip turnat; si astfel ti-l voi da inapoi."

4. El a dat argintul inapoi mamei sale. Mama sa a luat doua sute de sicli de argint si a dat argintul la argintar, care a facut din el un chip cioplit si un chip turnat. Chipurile au fost aduse in casa lui Mica.

5. Mica acesta avea o casa a lui Dumnezeu; a facut un efod si terafimi si a sfintit pe unul din fiii lui ca preot.

6. In vremea aceea, nu era imparat in Israel. Fiecare facea ce-i placea.

7. Era un tanar in Betleemul lui Iuda, din familia lui Iuda; era levit si locuia pentru o vreme acolo.

8. Omul acesta a plecat din cetatea Betleemul lui Iuda, sa-si caute o locuinta potrivita. Urmandu-si drumul, a ajuns pe muntele lui Efraim la casa lui Mica.

9. Mica i-a zis: "De unde vii?" El i-a raspuns: "Eu sunt levit, din Betleemul lui Iuda, si merg sa-mi caut o locuinta potrivita."

10. Mica i-a zis: "Ramai la mine, tu sa-mi fii tata si preot, si eu iti voi da zece sicli de argint pe an, hainele de care vei avea nevoie si mijloace de trai."

11. Si levitul a intrat la el. S-a hotarat astfel sa ramana la omul acesta, care a privit pe tanar ca pe unul din fiii lui.

12. Mica a sfintit pe levit, si tanarul acesta i-a slujit ca preot si a locuit in casa lui.

13. Si Mica a zis: "Acum, stiu ca Domnul imi va face bine, fiindca am ca preot pe levitul acesta."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***