Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Judecatorii 15

1. Dupa catva timp, pe vremea seceratului graului, Samson s-a dus sa-si vada nevasta si i-a dus un ied. El a zis: "Vreau sa intru la nevasta mea in odaia ei."

2. Dar tatal nevestei nu i-a ingaduit sa intre. "Am crezut ca o urasti", a zis el, "si am dat-o tovarasului tau. Nu este sora sa cea tanara mai frumoasa ca ea? Ia-o, dar, in locul ei."

3. Samson le-a zis: "De data aceasta nu voi fi vinovat fata de filisteni, daca le voi face rau."

4. Samson a plecat. A prins trei sute de vulpi si a luat niste faclii; apoi a legat vulpile coada de coada si a pus cate o faclie intre cele doua cozi, la mijloc.

5. A aprins facliile, a dat drumul vulpilor in granele filistenilor si a aprins astfel atat stogurile de snopi, cat si graul care era in picioare, ba inca si gradinile de maslini.

6. Filistenii au zis: "Cine a facut lucrul acesta?" Li s-a raspuns: "Samson, ginerele timneanului, pentru ca acesta i-a luat nevasta si a dat-o tovarasului lui." Si filistenii s-au suit si au ars-o pe ea si pe tatal ei.

7. Samson le-a zis: "Asa faceti? Nu voi inceta decat dupa ce ma voi razbuna pe voi."

8. I-a batut aspru, pe spate si pe pantece; apoi s-a coborat si a locuit in crapatura stancii Etam.

9. Atunci filistenii au pornit, au tabarat in Iuda si s-au intins pana la Lehi.

10. Barbatii din Iuda au zis: "Pentru ce v-ati suit impotriva noastra?" Ei au raspuns: "Ne-am suit sa legam pe Samson, ca sa-i facem asa cum ne-a facut el noua."

11. Atunci trei mii de barbati din Iuda s-au coborat la crapatura stancii Etam si au zis lui Samson: "Nu stii ca filistenii stapanesc peste noi? Ce ne-ai facut deci?" El le-a raspuns: "Le-am facut asa cum mi-au facut si ei mie."

12. Ei i-au zis: "Noi ne-am coborat sa te legam, ca sa te dam in mainile filistenilor." Samson le-a zis: "Jurati-mi ca nu ma veti omori."

13. Ei i-au raspuns: "Nu; vrem numai sa te legam si sa te dam in mainile lor, dar nu te vom omori." Si l-au legat cu doua funii noi si l-au scos din stanca.

14. Cand a ajuns la Lehi, filistenii au inceput sa strige de bucurie inaintea lui. Atunci Duhul Domnului a venit peste el. Funiile pe care le avea la brate s-au facut ca niste fire de in ars in foc, si legaturile i-au cazut de pe maini.

15. El a gasit o falca de magar neuscata inca, a intins mana si a luat-o si a ucis cu ea o mie de oameni.

16. Si Samson a zis: "Cu o falca de magar, o gramada, doua gramezi; cu o falca de magar am ucis o mie de oameni."

17. Dupa ce a ispravit de vorbit, a aruncat falca din mana. Si locul acela s-a numit Ramat-Lehi.

18. Fiindu-i foarte sete, a strigat catre Domnul si a zis: "Tu ai ingaduit, prin mana robului Tau, aceasta mare izbavire; si acum sa mor de sete si sa cad in mainile celor netaiati imprejur?"

19. Dumnezeu a despicat crapatura stancii din Lehi, si a iesit apa din ea. Samson a baut, duhul i s-a intremat si s-a inviorat. De aceea s-a numit izvorul acela En-Hacore el este si astazi la Lehi.

20. Samson a fost douazeci de ani judecator in Israel, pe vremea filistenilor.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***