Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Judecatorii 13

1. Copiii lui Israel au facut iarasi ce nu placea Domnului; si Domnul i-a dat in mainile filistenilor, timp de patruzeci de ani.

2. Era un om in Torea, din familia danitilor, care se chema Manoah. Nevasta sa era stearpa si nu nastea.

3. Ingerul Domnului S-a aratat femeii si i-a zis: "Iata ca tu esti stearpa si n-ai copii; dar vei ramane insarcinata si vei naste un fiu.

4. Acum ia bine seama sa nu bei nici vin, nici bautura tare si sa nu mananci nimic necurat.

5. Caci vei ramane insarcinata si vei naste un fiu. Briciul nu va trece peste capul lui, pentru ca acest copil va fi inchinat lui Dumnezeu din pantecele mamei lui; si el va incepe sa izbaveasca pe Israel din mana filistenilor."

6. Femeia s-a dus si a spus barbatului ei: "Un om al lui Dumnezeu a venit la mine si avea infatisarea unui Inger al lui Dumnezeu, o infatisare infricosata. Nu L-am intrebat de unde este si nici nu mi-a spus care-I este numele.

7. Dar mi-a zis: "Tu vei ramane insarcinata si vei naste un fiu; si acum sa nu bei nici vin, nici bautura tare si sa nu mananci nimic necurat, pentru ca acest copil va fi inchinat lui Dumnezeu din pantecele maicii lui, pana in ziua mortii lui."

8. Manoah a facut Domnului urmatoarea rugaciune: "Doamne, Te rog, sa mai vina o data la noi omul lui Dumnezeu pe care L-ai trimis si sa ne invete ce sa facem pentru copilul care se va naste!"

9. Dumnezeu a ascultat rugaciunea lui Manoah, si Ingerul lui Dumnezeu a venit iarasi la femeie. Ea sedea intr-un ogor, si Manoah, barbatul ei, nu era cu ea.

10. Ea a alergat repede sa dea de veste barbatului ei si i-a zis: "Iata ca omul care venise in cealalta zi la mine, mi S-a aratat iarasi."

11. Manoah s-a sculat, a mers dupa nevasta sa, s-a dus la omul acela si I-a zis: "Tu ai vorbit femeii acesteia?" El a raspuns: "Eu."

12. Manoah a zis: "Acum, daca se va implini cuvantul Tau, ce va trebui sa pazim cu privire la copil si ce va fi de facut?"

13. Ingerul Domnului a raspuns lui Manoah: "Femeia sa se fereasca de tot ce i-am spus.

14. Sa nu guste niciun rod din vita, sa nu bea nici vin, nici bautura tare si sa nu manance nimic necurat; sa pazeasca tot ce i-am poruncit."

15. Manoah a zis Ingerului Domnului: "Ingaduie-mi sa Te opresc si sa-Ti pregatesc un ied."

16. Ingerul Domnului a raspuns lui Manoah: "Chiar daca M-ai opri, n-as manca din bucatele tale; dar daca vrei sa aduci o ardere de tot, s-o aduci Domnului." Manoah nu stia ca este Ingerul Domnului.

17. Si Manoah a zis Ingerului Domnului: "Care-Ti este numele, ca sa-Ti aducem slava, cand se va implini cuvantul Tau?"

18. Ingerul Domnului i-a raspuns: "Pentru ce Imi ceri Numele? El este minunat."

19. Manoah a luat iedul si darul de mancare si a adus jertfa Domnului pe stanca. S-a facut o minune, in timp ce Manoah si nevasta sa priveau.

20. Pe cand flacara se suia de pe altar spre cer, Ingerul Domnului S-a suit in flacara altarului. Vazand lucrul acesta, Manoah si nevasta sa au cazut cu fata la pamant.

21. Ingerul Domnului nu S-a mai aratat lui Manoah si nevestei lui. Atunci Manoah a inteles ca este Ingerul Domnului

22. si a zis nevestei sale: "Vom muri, caci am vazut pe Dumnezeu."

23. Nevasta sa i-a raspuns: "Daca ar fi vrut Domnul sa ne omoare, n-ar fi primit din mainile noastre arderea de tot si darul de mancare, nu ne-ar fi aratat toate acestea si nu ne-ar fi facut sa auzim acum asemenea lucruri."

24. Femeia a nascut un fiu si i-a pus numele Samson. Copilul a crescut, si Domnul l-a binecuvantat.

25. Si Duhul Domnului a inceput sa-l miste la Mahane-Dan, intre Torea si Estaol.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***