Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Judecatorii 12

1. Barbatii lui Efraim s-au strans, au pornit spre miazanoapte si au zis lui Iefta: "Pentru ce te-ai dus sa bati pe fiii lui Amon, fara sa ne fi chemat si pe noi sa mergem cu tine? Vrem sa-ti dam foc casei si sa te ardem impreuna cu ea."

2. Iefta le-a raspuns: "Eu si poporul meu am avut mari certuri cu fiii lui Amon; si cand v-am chemat, nu m-ati scapat din mainile lor.

3. Vazand ca nu-mi vii in ajutor, mi-am pus viata in joc si am pornit impotriva fiilor lui Amon. Domnul i-a dat in mainile mele. Pentru ce va suiti, dar, azi impotriva mea ca sa-mi faceti razboi?"

4. Iefta a strans pe toti barbatii Galaadului si a inceput lupta cu Efraim. Barbatii Galaadului au batut pe Efraim, pentru ca efraimitii ziceau: "Sunteti niste fugari ai lui Efraim! Galaadul este in mijlocul lui Efraim, in mijlocul lui Manase!"

5. Galaaditii au pus mana pe vadurile Iordanului dinspre Efraim. Si cand unul din fugarii lui Efraim zicea: "Lasa-ma sa trec!", barbatii Galaadului il intrebau: "Esti efraimit?" Daca raspundea: "Nu",

6. atunci ii ziceau: "Ei bine, zi: Sibolet." Si el zicea: "Sibolet", caci nu putea sa-l spuna bine. Atunci barbatii Galaadului il apucau si-l injunghiau langa vadurile Iordanului. Astfel au pierit in vremea aceea patruzeci si doua de mii de barbati din Efraim.

7. Iefta a fost judecator in Israel zece ani; apoi Iefta, galaaditul, a murit si a fost ingropat intr-una din cetatile Galaadului.

8. Dupa el, a fost judecator in Israel Ibtan din Betleem.

9. El a avut treizeci de fii, a maritat treizeci de fete in afara si a adus pentru fiii lui treizeci de fete de afara. El a fost judecator in Israel sapte ani;

10. apoi Ibtan a murit si a fost ingropat in Betleem.

11. Dupa el a fost judecator in Israel Elon din Zabulon. El a fost judecator in Israel zece ani;

12. apoi Elon din Zabulon a murit si a fost ingropat la Aialon, in tara lui Zabulon.

13. Dupa el, a fost judecator in Israel Abdon, fiul lui Hilel, piratonitul.

14. El a avut patruzeci de fii si treizeci de nepoti, care calareau pe saptezeci de manji de magari. El a fost judecator in Israel opt ani;

15. apoi Abdon, fiul lui Hilel, piratonitul, a murit si a fost ingropat la Piraton, in tara lui Efraim, pe muntele amalecitilor.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***