Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 9

1. Totusi intunericul nu va imparati vesnic pe pamantul in care acum este necaz. Dupa cum in vremurile trecute a acoperit cu ocara tara lui Zabulon si tara lui Neftali, in vremurile viitoare va acoperi cu slava tinutul de langa mare, tara de dincolo de Iordan, Galileea neamurilor.

2. Poporul care umbla in intuneric vede o mare lumina; peste cei ce locuiau in tara umbrei mortii rasare o lumina.

3. Tu inmultesti poporul, ii dai mari bucurii; si el se bucura inaintea Ta cum se bucura la seceris, cum se inveseleste la impartirea prazii.

4. Caci jugul care apasa asupra lui, toiagul care-i lovea spinarea, nuiaua celui ce-l asuprea, le-ai sfaramat, ca in ziua lui Madian.

5. Caci orice incaltaminte purtata in invalmaseala luptei si orice haina de razboi tavalita in sange vor fi aruncate in flacari, ca sa fie arse de foc.

6. Caci un Copil ni S-a nascut, un Fiu ni S-a dat, si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi: "Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele vesniciilor, Domn al pacii."

7. El va face ca domnia Lui sa creasca, si o pace fara sfarsit va da scaunului de domnie al lui David si imparatiei lui, o va intari si o va sprijini prin judecata si neprihanire, de acum si-n veci de veci; iata ce va face ravna Domnului ostirilor.

8. Domnul trimite un cuvant impotriva lui Iacov: cuvant care cade asupra lui Israel.

9. Tot poporul va avea cunostinta de el, Efraim si locuitorii Samariei, care spun cu mandrie si ingamfare:

10. "Au cazut niste caramizi, dar vom zidi cu pietre cioplite; au fost taiati niste smochini din Egipt, dar ii vom inlocui cu cedri."

11. De aceea, Domnul va ridica impotriva lor pe vrajmasii lui Retin si va starni pe vrajmasii lor:

12. pe sirieni, de la rasarit, pe filisteni, de la apus; si vor manca pe Israel cu gura plina; cu toate acestea, mania Lui nu se potoleste, si mana Lui este tot intinsa.

13. Caci nici poporul nu se intoarce la Cel ce-l loveste si nu cauta pe Domnul ostirilor.

14. De aceea, Domnul va smulge din Israel capul si coada, ramura de finic si trestia, intr-o singura zi.

15. (Batranul si dregatorul sunt capul, si prorocul care invata pe oameni minciuni este coada.)

16. Cei ce povatuiesc pe poporul acesta il duc in ratacire, si cei ce se lasa povatuiti de ei sunt pierduti.

17. De aceea, nici Domnul n-ar putea sa se bucure de tinerii lor, nici sa aiba mila de orfanii si vaduvele lor, caci toti sunt niste nelegiuiti si niste rai, si toate gurile lor spun miselii. Cu toate acestea, mania Lui nu se potoleste, si mana Lui este tot intinsa.

18. Caci rautatea arde ca un foc care mananca maracini si spini, aprinde desisul padurii, din care se inalta stalpi de fum.

19. De mania Domnului ostirilor, tara parca ar fi aprinsa, si poporul este ca ars de foc; nimeni nu cruta pe fratele sau,

20. fiecare jefuieste in dreapta, si ramane flamand, mananca in stanga, si nu se satura. La urma isi mananca fiecare carnea bratului sau:

21. Manase mananca pe Efraim, Efraim, pe Manase, si amandoi impreuna, pe Iuda. Cu toate acestea, mania Lui nu se potoleste, si mana Lui este tot intinsa.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***