Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 8

1. Domnul mi-a zis: "Ia o tabla mare si scrie pe ea, asa ca sa se inteleaga: "Grabeste-te de prada, arunca-te asupra prazii."

2. Am luat cu mine niste martori vrednici de credinta: pe preotul Urie si pe Zaharia, fiul lui Berechia.

3. M-am apropiat de prorocita. Ea a zamislit, si a nascut un fiu. Apoi Domnul mi-a zis: "Pune-i numele Maher-Salal-Has-Baz".

4. Caci, inainte ca sa stie copilul sa spuna "tata" si "mama", se vor lua dinaintea imparatului Asiriei bogatiile Damascului si prada Samariei."

5. Domnul mi-a vorbit iarasi si mi-a zis:

6. "Pentru ca poporul acesta a dispretuit apele din Siloe, care curg lin, si s-a bucurat de Retin si de fiul lui Remalia,

7. iata, Domnul va trimite impotriva lor apele puternice si mari ale Raului (Eufrat), adica pe imparatul Asiriei cu toata puterea lui; pretutindeni el va iesi din albia lui si se va varsa peste malurile lui;

8. va patrunde in Iuda, va da peste maluri, va navali si va ajunge pana la gat. Iar aripile intinse ale ostii lui vor umple intinderea tarii tale, Emanuele!"

9. Scoateti strigate de razboi cat voiti, popoare, caci tot veti fi zdrobite; luati aminte, toti cei ce locuiti departe! Pregatiti-va oricat de lupta, caci tot veti fi zdrobiti. Pregatiti-va oricat de lupta, caci tot veti fi zdrobiti.

10. Faceti la planuri cat voiti, caci nu se va alege nimic de ele! Luati la hotarari cat voiti, caci vor fi fara urmari! Caci Dumnezeu este cu noi (Emanuel).

11. Asa mi-a vorbit Domnul, cand m-a apucat mana Lui si m-a instiintat sa nu umblu pe calea poporului acestuia:

12. "Nu numiti uneltire tot ce numeste poporul acesta uneltire; si nu va temeti de ce se teme el, nici nu va speriati!

13. Sfintiti insa pe Domnul ostirilor. De El sa va temeti si sa va infricosati.

14. Si atunci El va fi un locas sfant, dar si o piatra de poticnire, o stanca de pacatuire pentru cele doua case ale lui Israel, un lat si o cursa pentru locuitorii Ierusalimului!

15. Multi se vor poticni, vor cadea si se vor sfarama, vor da in lat si vor fi prinsi." -

16. Inveleste aceasta marturie, pecetluieste aceasta descoperire, intre ucenicii Mei. -

17. Eu nadajduiesc in Domnul, care Isi ascunde fata de casa lui Iacov. In El imi pun increderea.

18. Iata, eu si copiii pe care mi i-a dat Domnul suntem niste semne si niste minuni in Israel, din partea Domnului ostirilor care locuieste pe muntele Sionului.

19. Daca vi se zice insa: "Intrebati pe cei ce cheama mortii si pe cei ce spun viitorul, care soptesc si bolborosesc", raspundeti: "Nu va intreba oare un popor pe Dumnezeul sau? Va intreba el pe cei morti pentru cei vii?

20. La Lege si la marturie!" Caci daca nu vor vorbi asa, nu vor mai rasari zorile pentru poporul acesta.

21. El va pribegi prin tara, apasat si flamand, si, cand ii va fi foame, se va mania si va huli pe Imparatul si Dumnezeul lui, apoi, fie ca va ridica ochii in sus,

22. fie ca se va uita spre pamant, iata, nu va fi decat necaz, negura, nevoie neagra, si se va vedea izgonit in intuneric bezna.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***