Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul precedent

Isaia 66

1. Asa vorbeste Domnul: "Cerul este scaunul Meu de domnie, si pamantul este asternutul picioarelor Mele! Ce Casa ati putea voi sa-Mi ziditi si ce loc Mi-ati putea voi da ca locuinta?

2. Toate aceste lucruri doar mana Mea le-a facut si toate si-au capatat astfel fiinta - zice Domnul. - Iata spre cine Imi voi indrepta privirile: spre cel ce sufera si are duhul mahnit, spre cel ce se teme de cuvantul Meu.

3. Cine injunghie un bou ca jertfa nu este mai bun decat cel ce ucide un om; cine jertfeste un miel este ca cel ce ar rupe gatul unui caine; cine aduce un dar de mancare este ca cel ce ar varsa sange de porc; cine arde tamaie este ca cel ce s-ar inchina la idoli; toti acestia isi aleg caile lor, si sufletul lor gaseste placere in uraciunile lor.

4. De aceea, si Eu voi alege ce este spre nefericirea lor si voi aduce peste ei lucrurile de care se tem, caci, cand am chemat Eu, n-au raspuns, si, cand am vorbit Eu, n-au ascultat, ci au facut ce este rau inaintea Mea si au ales ce nu-Mi place!"

5. Ascultati cuvantul Domnului, voi care va temeti de cuvantul Lui: "Iata ce zic fratii vostri care va urasc si va izgonesc din pricina Numelui Meu: "Sa-Si arate Domnul slava, ca sa va vedem bucuria!" - Dar ei vor ramane de rusine!"

6. Un glas rasunator iese din cetate! Un glas iese din Templu! Este glasul Domnului, care da vrajmasilor lui plata cuvenita!

7. "Inainte ca sa simta dureri, a nascut si inainte ca sa-i vina suferintele, a dat nastere unui fiu.

8. Cine a auzit vreodata asa ceva? Cine a vazut vreodata asa ceva? Se poate naste oare o tara intr-o zi? Se naste un neam asa dintr-odata? Abia au apucat-o muncile, si fiica Sionului si-a si nascut fiii!

9. As putea sa deschid pantecele mamei si sa nu las sa nasca? - zice Domnul. - Eu, care fac sa nasca, as putea sa impiedic oare nasterea? - zice Dumnezeul tau.

10. Bucurati-va impreuna cu Ierusalimul si inveseliti-va cu el, toti cei ce-l iubiti; impartiti si bucuria cu el, acum, toti cei ce l-ati plans,

11. ca sa fiti saturati band laptele mangaierilor lui, ca sa va desfatati in totul de plinatatea slavei lui."

12. Caci asa vorbeste Domnul: "Iata, voi indrepta spre el pacea ca un rau, si slava neamurilor, ca un parau iesit din matca, si veti fi alaptati, veti fi purtati in brate si dezmierdati pe genunchi.

13. Cum mangaie pe cineva mama sa, asa va voi mangaia Eu; da, veti fi mangaiati in Ierusalim!"

14. Si cand veti vedea aceste lucruri, inima vi se va bucura, si oasele voastre vor prinde putere ca iarba. - Domnul isi va arata astfel puterea fata de robii Sai, dar va face pe vrajmasii Lui sa-I simta mania.

15. Caci iata, Domnul vine intr-un foc, si carele Lui sunt ca un vartej; Isi preface mania intr-un jaratic, si amenintarile, in flacari de foc.

16. Caci cu foc Isi aduce Domnul la indeplinire judecatile, si cu sabia Lui pedepseste pe oricine; si cei ucisi de Domnul vor fi multi la numar.

17. Cei ce se sfintesc si se curata in gradini, mergand unul cate unul in mijlocul celor ce mananca si carne de porc, si soareci, si alte lucruri uracioase, toti aceia vor pieri - zice Domnul.

18. Eu pedepsesc faptele si gandurile lor! Dar vine vremea cand voi strange toate neamurile si toate limbile; ele vor veni si vor vedea slava Mea.

19. Si voi pune un semn intre ele si voi trimite la neamuri pe cei ce vor scapa din Israel, la Tarsis, la Pul si la Lud, care trag cu arcul, la Tubal si la Iavan, in ostroavele departate care n-au auzit vorbindu-se niciodata de Mine si n-au vazut slava Mea; ei vor vesti slava Mea printre neamuri.

20. Vor aduce pe toti fratii vostri din mijlocul tuturor neamurilor, ca dar Domnului, pe cai, in care si pe targi, pe catari si pe dromaderi, la muntele Meu cel sfant, la Ierusalim - zice Domnul - cum isi aduc copiii lui Israel darurile de mancare intr-un vas curat la Casa Domnului.

21. Si voi lua si dintre ei pe unii ca preoti si leviti - zice Domnul.

22. Caci, dupa cum cerurile cele noi si pamantul cel nou, pe care le voi face, vor dainui inaintea Mea - zice Domnul - asa va dainui si samanta voastra si numele vostru.

23. In fiecare luna noua si in fiecare Sabat, va veni orice faptura sa se inchine inaintea Mea - zice Domnul.

24. Si, cand vor iesi, vor vedea trupurile moarte ale oamenilor care s-au razvratit impotriva Mea; caci viermele lor nu va muri, si focul lor nu se va stinge; si vor fi o pricina de groaza pentru orice faptura."

Capitolul precedent
pixel
***