Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 65

1. "Eram gata sa raspund celor ce nu intrebau de Mine, eram gata sa fiu gasit de cei ce nu Ma cautau; am zis: "Iata-Ma, iata-Ma!" catre un neam care nu chema Numele Meu.

2. Mi-am intins mainile toata ziua spre un popor razvratit care umbla pe o cale rea, in voia gandurilor lui!

3. Spre un popor care nu conteneste sa Ma manie in fata aducand jertfe in gradini si arzand tamaie pe caramizile de pe acoperis;

4. care locuieste in morminte si petrece noaptea in pesteri mancand carne de porc si avand in strachini bucate necurate,

5. si care totusi zice: "Da-te inapoi, nu te apropia de mine, caci sunt sfant!"… Asemenea lucruri sunt un fum in narile Mele, un foc care arde necontenit!

6. Iata ce am hotarat in Mine: Nici gand sa tac, ci ii voi pedepsi; da, ii voi pedepsi.

7. Pentru nelegiuirile voastre - zice Domnul - si pentru nelegiuirile parintilor vostri care au ars tamaie pe munti si M-au batjocorit pe inaltimi, de aceea, le voi masura plata pentru faptele lor din trecut."

8. Asa vorbeste Domnul: "Dupa cum, cand se gaseste zeama intr-un strugure, se zice: "Nu-l nimici, caci este o binecuvantare in el!", tot asa, si Eu voi face la fel, din dragoste pentru robii Mei, ca sa nu nimicesc totul.

9. Voi scoate o samanta din Iacov, si din Iuda, un mostenitor al muntilor Mei; alesii Mei vor stapani tara, si robii Mei vor locui in ea.

10. Saronul va sluji ca loc de pasune oilor, si valea Acor va sluji de culcus boilor, pentru poporul Meu care Ma va cauta.

11. Dar pe voi care parasiti pe Domnul, care uitati muntele Meu cel sfant, care puneti o masa "norocului" si umpleti un pahar in cinstea "sortii",

12. va sortesc sabiei, si toti veti pleca genunchiul ca sa fiti injunghiati; caci Eu am chemat, si n-ati raspuns, am vorbit, si n-ati ascultat, ci ati facut ce este rau inaintea Mea si ati ales ce nu-Mi place."

13. De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Iata ca robii Mei vor manca, iar voi veti fi flamanzi; iata ca robii Mei vor bea, iar voua va va fi sete; iata ca robii Mei se vor bucura, si voi va veti rusina;

14. iata ca robii Mei vor canta de vesela ce la va fi inima, dar voi veti striga de durerea pe care o veti avea in suflet si va veti boci de mahnit ce va va fi duhul.

15. Veti lasa numele vostru ca blestem alesilor Mei; si anume: "Domnul Dumnezeu va va omori" si va da robilor Sai un alt nume.

16. Asa ca, cine se va binecuvanta in tara se va binecuvanta in Dumnezeul adevarului, si cine va jura in tara va jura pe Dumnezeul adevarului, caci vechile suferinte vor fi uitate, vor fi ascunse de ochii Mei.

17. Caci iata, Eu fac ceruri noi si un pamant nou; asa ca nimeni nu-si va mai aduce aminte de lucrurile trecute si nimanui nu-i vor mai veni in minte.

18. Ci va veti bucura si va veti inveseli pe vecie pentru cele ce voi face. Caci voi preface Ierusalimul in veselie, si pe poporul lui, in bucurie.

19. Eu insumi Ma voi inveseli asupra Ierusalimului si Ma voi bucura de poporul Meu; nu se va mai auzi in el de acum nici glasul plansetelor, nici glasul tipetelor.

20. Nu vor mai fi in el nici copii cu zile putine, nici batrani care sa nu-si implineasca zilele. Caci cine va muri la varsta de o suta de ani va fi inca tanar, si cel ce va muri in varsta de o suta de ani va fi blestemat ca pacatos.

21. Vor zidi case si le vor locui; vor sadii vii si le vor manca rodul.

22. Nu vor zidi case, ca altul sa locuiasca in ele; nu vor sadi vii, pentru ca altul sa le manance rodul; caci zilele poporului Meu vor fi ca zilele copacilor, si alesii Mei se vor bucura de lucrul mainilor lor.

23. Nu vor munci degeaba si nu vor avea copii ca sa-i vada pierind, caci vor alcatui o samanta binecuvantata de Domnul, si copiii lor vor fi impreuna cu ei.

24. Inainte ca sa Ma cheme, le voi raspunde; inainte ca sa ispraveasca vorba, ii voi asculta!

25. Lupul si mielul vor paste impreuna, leul va manca paie ca boul, si sarpele se va hrani cu tarana. Niciun rau, nicio vatamare nu se va face pe tot muntele Meu cel sfant, zice Domnul."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***