Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 63

1. Cine este acesta care vine din Edom, din Botra, in haine rosii, in haine stralucitoare si calca mandru in plinatatea puterii Lui? - "Eu sunt Cel care am fagaduit mantuirea si am putere sa izbavesc! -

2. Dar pentru ce Iti sunt hainele rosii, si vesmintele Tale ca vesmintele celui ce calca in teasc? -

3. "Eu singur am calcat in teasc, si niciun om dintre popoare nu era cu Mine; i-am calcat astfel in mania Mea si i-am zdrobit in urgia Mea; asa ca sangele lor a tasnit pe vesmintele Mele, si Mi-am manjit toate hainele Mele cu el.

4. Caci in inima Mea era o zi de razbunare si venise anul celor rascumparati ai Mei.

5. Ma uitam imprejur, si nu era nimeni sa M-ajute, si Ma ingrozeam, dar nu era cine sa Ma sprijine; atunci bratul Meu Mi-a fost intr-ajutor, si urgia Mea M-a sprijinit!

6. Am calcat astfel in picioare popoare in mania Mea, le-am imbatat in urgia Mea si le-am varsat sangele pe pamant."

7. Voi vesti indurarile Domnului, faptele Lui minunate, dupa tot ce a facut Domnul pentru noi! Voi spune marea Lui bunatate fata de casa lui Israel, caci i-a facut dupa indurarile si bogatia dragostei Lui.

8. El a zis: "Negresit, ei sunt poporul Meu, niste copii care nu vor fi necredinciosi!" Si astfel El S-a facut Mantuitorul lor.

9. In toate necazurile lor n-au fost fara ajutor, si Ingerul care este inaintea fetei Lui i-a mantuit; El insusi i-a rascumparat, in dragostea si indurarea Lui, si necurmat i-a sprijinit si i-a purtat in zilele din vechime.

10. Dar ei au fost neascultatori si au intristat pe Duhul Lui cel Sfant; iar El li S-a facut vrajmas si a luptat impotriva lor.

11. Atunci poporul Sau si-a adus aminte de zilele stravechi ale lui Moise si a zis: "Unde este Acela care i-a scos din mare cu pastorul turmei Sale? Unde este Acela care punea in mijlocul lor Duhul Lui cel Sfant,

12. care povatuia dreapta lui Moise cu bratul Sau cel slavit, care despica apele inaintea lor ca sa-Si faca un Nume vesnic,

13. care ii calauzea prin valuri, ca un cal pe loc neted, fara ca ei sa se poticneasca?"

14. Ca fiara care se coboara in vale asa i-a dus Duhul Domnului la odihna. Asa ai povatuit Tu pe poporul Tau, ca sa-Ti faci un Nume plin de slava!

15. Priveste din cer si vezi, din locuinta Ta cea sfanta si slavita: unde este ravna si puterea Ta? Fiorul inimii Tale si indurarile Tale nu se mai arata fata de mine!

16. Totusi Tu esti Tatal nostru! Caci Avraam nu ne cunoaste, si Israel nu stie cine suntem; dar Tu, Doamne, esti Tatal nostru, Tu, din vesnicie Te numesti "Mantuitorul nostru".

17. Pentru ce, Doamne, ne lasi sa ratacim de la caile Tale si ne impietresti inima ca sa nu ne temem de Tine? Intoarce-Te, din dragoste pentru robii Tai, pentru semintiile mostenirii Tale!

18. Poporul Tau cel sfant n-a stapanit tara decat putina vreme; vrajmasii nostri au calcat in picioare Locasul Tau cel Sfant.

19. Am ajuns ca un popor pe care niciodata nu l-ai carmuit Tu si peste care niciodata nu s-a chemat Numele Tau…

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***