Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 62

1. "De dragostea Sionului nu voi tacea, de dragostea Ierusalimului nu voi inceta, pana nu se va arata mantuirea lui, lumina soarelui si izbavirea lui, ca o faclie care s-aprinde.

2. Atunci neamurile vor vedea mantuirea ta, si toti imparatii, slava ta; si-ti vor pune un nume nou pe care-l va hotari gura Domnului.

3. Vei fi o cununa stralucitoare in mana Domnului, o legatura imparateasca in mana Dumnezeului tau.

4. Nu te vor mai numi "Parasita" si nu-ti vor mai numi pamantul un pustiu, ci te vor numi: "Placerea Mea este in ea", si tara ta o vor numi "Beula", "Maritata", caci Domnul Isi pune placerea in tine, si tara ta se va marita iarasi.

5. Cum se uneste un tanar cu o fecioara, asa se vor uni fiii tai cu tine; si cum se bucura mirele de mireasa lui, asa Se va bucura Dumnezeul tau de tine.

6. Pe zidurile tale, Ierusalime, am pus niste strajeri care nu vor tacea niciodata, nici zi, nici noapte! Voi care aduceti aminte Domnului de el, nu va odihniti deloc!

7. Si nu-I dati ragaz, pana nu va aseza din nou Ierusalimul si-l va face o lauda pe pamant.

8. Domnul a jurat pe dreapta Lui si pe bratul Lui cel puternic, zicand: "Nu voi mai da graul tau hrana vrajmasilor tai, si fiii strainului nu vor mai bea vinul tau pentru care tu te-ai ostenit.

9. Ci cei ce vor strange graul, aceia il vor manca si vor lauda pe Domnul, si cei ce vor face vinul, aceia il vor bea in curtile Locasului Meu celui Sfant."

10. Treceti, treceti pe porti! Pregatiti o cale poporului! Croiti, croiti drum, dati pietrele la o parte! Ridicati un steag peste popoare!

11. Iata ce vesteste Domnul pana la marginile pamantului: "Spuneti fiicei Sionului: "Iata, Mantuitorul tau vine; iata, plata este cu El, si rasplatirile merg inaintea Lui."

12. Ei vor fi numiti "Popor sfant", "Rascumparati ai Domnului". Iar pe tine te vor numi "Cetate cautata si neparasita".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***