Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 61

1. "Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, caci Domnul M-a uns sa aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sa vindec pe cei cu inima zdrobita, sa vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de razboi, izbavirea;

2. sa vestesc un an de indurare al Domnului si o zi de razbunare a Dumnezeului nostru; sa mangai pe toti cei intristati;

3. sa dau celor intristati din Sion, sa le dau o cununa imparateasca in loc de cenusa, un untdelemn de bucurie in locul plansului, o haina de lauda in locul unui duh mahnit, ca sa fie numiti "terebinti ai neprihanirii", "un sad al Domnului", ca sa slujeasca spre slava Lui."

4. Ei vor zidi iarasi vechile daramaturi, vor ridica iarasi naruirile din vechime, vor innoi cetati pustiite, ramase pustii din neam in neam.

5. Strainii vor sta si va vor paste turmele, si fiii strainului vor fi plugarii si vierii vostri.

6. Dar voi va veti numi preoti ai Domnului si veti fi numiti slujitori ai Dumnezeului nostru, veti manca bogatiile neamurilor si va veti fali cu fala lor.

7. In locul ocarii voastre veti avea indoita cinste; in locul rusinii se vor inveseli de partea lor, caci vor stapani indoit in tara lor si vor avea o bucurie vesnica.

8. "Caci Eu, Domnul, iubesc dreptatea, urasc rapirea si nelegiuirea; le voi da cu credinciosie rasplata lor si voi incheia cu ei un legamant vesnic.

9. Samanta lor va fi cunoscuta intre neamuri, si urmasii lor, printre popoare; toti cei ce-i vor vedea vor cunoaste ca sunt o samanta binecuvantata de Domnul."

10. "Ma bucur in Domnul, si sufletul Meu este plin de veselie in Dumnezeul Meu; caci M-a imbracat cu hainele mantuirii, M-a acoperit cu mantaua izbavirii, ca pe un mire impodobit cu o cununa imparateasca si ca o mireasa impodobita cu sculele ei.

11. Caci, dupa cum pamantul face sa rasara lastarul lui si dupa cum o gradina face sa incolteasca semanaturile ei, asa va face Domnul Dumnezeu sa rasara mantuirea si lauda in fata tuturor neamurilor."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***