Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 60

1. Scoala-te, lumineaza-te! Caci lumina ta vine, si slava Domnului rasare peste tine.

2. Caci iata, intunericul acopera pamantul, si negura mare, popoarele; dar peste tine rasare Domnul, si slava Lui se arata peste tine.

3. Neamuri vor umbla in lumina ta, si imparati, in stralucirea razelor tale.

4. "Ridica-ti ochii imprejur si priveste: toti se strang si vin spre tine! Fiii tai vin de departe, si fiicele tale sunt purtate pe brate.

5. Cand vei vedea aceste lucruri, vei tresari de bucurie si iti va bate inima si se va largi, caci bogatiile marii se vor intoarce spre tine, si vistieriile neamurilor vor veni la tine.

6. Vei fi acoperit de o multime de camile, de dromaderi din Madian si Efa; vor veni toti din Seba aducand aur si tamaie si vor vesti laudele Domnului.

7. Toate turmele Chedarului se vor aduna la tine, berbecii din Nebaiot vor fi in slujba ta; se vor sui pe altarul Meu ca jertfa placuta Mie, si Casa slavei Mele o voi face si mai slavita.

8. Cine sunt aceia care zboara ca niste nori, ca niste porumbei spre porumbarul lor?

9. Caci, pe Mine Ma asteapta ostroavele, si corabiile din Tarsis sunt in frunte ca sa aduca inapoi de departe pe copiii tai, cu argintul si aurul lor, pentru Numele Domnului Dumnezeului tau, pentru Numele Sfantului lui Israel, care te proslaveste.

10. Strainii iti vor zidi zidurile, si imparatii lor iti vor sluji; caci te-am lovit in mania Mea, dar in indurarea Mea am mila de tine.

11. Portile tale vor sta vesnic deschise, nu vor fi inchise nici zi nici noapte, ca sa lase sa intre la tine bogatia neamurilor si imparatii lor cu alaiul lor.

12. Caci neamul si imparatia care nu-ti vor sluji vor pieri, si neamurile acelea vor fi in totul nimicite.

13. Slava Libanului va veni la tine, chiparosul, ulmul si merisorul (cimisirul), cu totii laolalta, ca sa impodobeasca locul Sfantului Meu Locas, caci Eu voi proslavi locul unde se odihnesc picioarele Mele.

14. Fiii asupritorilor tai vor veni plecati inaintea ta, si toti cei ce te dispretuiau se vor inchina la picioarele tale si te vor numi "Cetatea Domnului", "Sionul Sfantului lui Israel".

15. De unde erai parasita si urata, si nimeni nu trecea prin tine, te voi face o podoaba vesnica, o pricina de bucurie pentru oameni din neam in neam.

16. Vei suge laptele neamurilor, vei suge tata imparatilor; si vei sti astfel ca Eu sunt Domnul, Mantuitorul tau, Rascumparatorul tau, Puternicul lui Iacov.

17. In loc de arama voi aduce aur, in loc de fier voi aduce argint, in loc de lemn, arama, si in loc de pietre, fier. Voi face ca pacea sa domneasca peste tine, si sa stapaneasca dreptatea.

18. Nu se va mai auzi vorbindu-se de silnicie in tara ta, nici de pustiire si prapad in tinutul tau, ci vei numi zidurile tale "Mantuire", si portile tale "Lauda".

19. Nu soarele iti va mai sluji ca lumina ziua, nici luna nu te va mai lumina cu lumina ei, ci Domnul va fi Lumina ta pe vecie, si Dumnezeul tau va fi slava ta.

20. Soarele tau nu va mai asfinti, si luna ta nu se va mai intuneca, caci Domnul va fi Lumina ta pe vecie, si zilele suferintei tale se vor sfarsi.

21. Nu vor mai fi decat oameni neprihaniti in poporul tau: ei vor stapani tara pe vecie, ca o odrasla sadita de Mine, lucrarea mainilor Mele, ca sa slujeasca spre slava Mea.

22. Cel mai mic se va face o mie, si cel mai neinsemnat, un neam puternic. Eu, Domnul, voi grabi aceste lucruri, la vremea lor."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***