Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 57

1. Piere cel neprihanit, si nimanui nu-i pasa; se duc oamenii de bine, si nimeni nu ia aminte ca din pricina rautatii este luat cel neprihanit.

2. El intra in pace in groapa lui: cel ce umbla pe drumul cel drept se odihneste in culcusul lui.

3. "Dar, voi, apropiati-va incoace, fii ai vrajitoarei, samanta preacurvarului si a curvei!

4. De cine va bateti voi joc? Impotriva cui va deschideti voi gura larg si scoateti limba? Nu sunteti voi niste copii ai pacatului, o samanta a minciunii

5. care se incalzeste pentru idoli sub orice copac verde, care injunghie pe copii in vai sub crapaturile stancilor?

6. In pietrele lustruite din paraie este partea ta de mostenire, ele sunt soarta ta; lor le torni si jertfe de bautura si le aduci daruri de mancare: Pot Eu sa fiu nesimtitor la lucrul acesta?

7. Pe un munte inalt si ridicat iti faci culcusul; tot acolo te sui sa aduci jertfe.

8. Iti pui pomenirea in dosul usii si usorilor; caci, departe de Mine, iti ridici invelitoarea si te sui in pat, iti largesti culcusul si faci legamant cu ei, iti place legatura cu ei si iei seama la semnul lor.

9. Te duci la imparat cu untdelemn, iti inmultesti miresmele, iti trimiti solii departe si te pleci pana la Locuinta mortilor.

10. Obosesti mergand, si nu zici: "Incetez!" Tot mai gasesti putere in mana ta; de aceea nu te doboara intristarea.

11. Si de cine te sfiai, de cine te temeai, de nu Mi-ai fost credincioasa, de nu ti-ai adus aminte si nu ti-a pasat de Mine? Si Eu tac, si inca de multa vreme: de aceea nu te temi tu de Mine.

12. Dar acum iti voi da pe fata neprihanirea, si faptele tale nu-ti vor folosi!

13. Si atunci sa strigi, si sa te izbaveasca multimea idolilor tai! Caci ii va lua vantul pe toti, o suflare ii va ridica. Dar cel ce se increde in Mine va mosteni tara si va stapani muntele Meu cel sfant." -

14. Si El zice: "Croiti, croiti drum, pregatiti calea, luati orice piedica din calea poporului Meu!"

15. Caci asa vorbeste Cel Preainalt, a carui locuinta este vesnica si al carui Nume este sfant: "Eu locuiesc in locuri inalte si in sfintenie; dar sunt cu omul zdrobit si smerit, ca sa inviorez duhurile smerite si sa imbarbatez inimile zdrobite.

16. Nu vreau sa cert in veci, nici sa tin o manie necurmata, cand inaintea Mea cad in lesin duhurile si sufletele pe care le-am facut.

17. Din pricina pacatului lacomiei lui, M-am maniat si l-am lovit; M-am ascuns, in supararea Mea, si cel razvratit a urmat si mai mult pe caile inimii lui.

18. I-am vazut caile, si totusi il voi tamadui; il voi calauzi si-l voi mangaia, pe el si pe cei ce plang impreuna cu el.

19. Voi pune lauda pe buze: "Pace, pace celui de departe si celui de aproape! - zice Domnul - Da, Eu il voi tamadui!

20. Dar cei rai sunt ca marea infuriata, care nu se poate linisti si ale carei ape arunca afara noroi si mal."

21. Cei rai n-au pace, zice Dumnezeul meu. -

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***