Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 56

1. Asa vorbeste Domnul: "Paziti ce este drept si faceti ce este bine; caci mantuirea Mea este aproape sa vina, si neprihanirea Mea este aproape sa se arate.

2. Ferice de omul care face lucrul acesta si de fiul omului care ramane statornic in el pazind Sabatul, ca sa nu-l pangareasca, si stapanindu-si mana ca sa nu faca niciun rau!

3. Strainul care se alipeste de Domnul sa nu zica: "Domnul ma va desparti de poporul Sau!" Si famenul sa nu zica: "Iata, eu sunt un copac uscat!"

4. Caci asa vorbeste Domnul: "Famenilor care vor pazi Sabatele Mele, care vor alege ce-Mi este placut si vor starui in legamantul Meu,

5. le voi da in Casa Mea si inauntrul zidurilor Mele un loc si un nume mai bune decat fii si fiice; le voi da un nume vesnic, care nu se va stinge.

6. Si pe strainii care se vor lipi de Domnul ca sa-I slujeasca si sa iubeasca Numele Domnului, pentru ca sa fie slujitorii Lui, si pe toti cei ce vor pazi Sabatul, ca sa nu-l pangareasca, si vor starui in legamantul Meu,

7. ii voi aduce la muntele Meu cel sfant si-i voi umple de veselie in Casa Mea de rugaciune. Arderile lor de tot si jertfele lor vor fi primite pe altarul Meu, caci Casa Mea se va numi o casa de rugaciune pentru toate popoarele."

8. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu care strange pe cei risipiti ai lui Israel: "Voi mai strange si alte popoare la cei stransi acum din el."

9. Veniti, toate fiarele de pe camp, veniti de mancati, toate fiarele din padure!

10. Toti pazitorii lui sunt orbi, fara pricepere; toti sunt niste caini muti, care nu pot sa latre; aiureaza, stau tolaniti si le place sa doarma.

11. Totusi sunt niste caini lacomi, care nu se mai satura. Sunt niste pastori care nu pot pricepe nimic; toti isi vad de calea lor, fiecare umbla dupa folosul lui, fara abatere: -

12. "Veniti - zic ei - am sa caut vin, si ne vom imbata cu bauturi tari! Maine vom face tot ca azi, ba inca si mai rau!" -

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***