Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 54

1. Bucura-te, stearpo care nu mai nasti! Izbucneste in strigate de bucurie si veselie, tu care nu mai ai durerile nasterii! Caci fiii celei lasate de barbat vor fi mai multi decat fiii celei maritate, zice Domnul.

2. Largeste locul cortului tau si intinde invelitorile locuintei tale: nu te opri! Lungeste-ti funiile si intareste-ti tarusii!

3. Caci te vei intinde la dreapta si la stanga, samanta ta va cotropi neamurile si va locui cetatile pustii.

4. Nu te teme, caci nu vei ramane de rusine; nu rosi, caci nu vei fi acoperita de rusine, ci vei uita si rusinea tineretii tale si nu-ti vei mai aduce aminte de vaduvia ta,

5. caci Facatorul tau este barbatul tau: Domnul este numele Lui, si Rascumparatorul tau este Sfantul lui Israel. El Se numeste Dumnezeul intregului pamant,

6. caci Domnul te cheama inapoi ca pe o femeie parasita si cu inima intristata, ca pe o nevasta din tinerete, care a fost izgonita, zice Dumnezeul tau.

7. Cateva clipe te parasisem, dar te voi primi inapoi cu mare dragoste.

8. Intr-o izbucnire de manie, Imi ascunsesem o clipa fata de tine, dar Ma voi indura de tine cu o dragoste vesnica, zice Domnul, Rascumparatorul tau.

9. Si lucrul aceasta va fi pentru Mine ca si cu apele lui Noe: dupa cum jurasem ca apele lui Noe nu vor mai veni pe pamant, tot asa jur ca nu Ma voi mai mania pe tine si nu te voi mai mustra.

10. Pot sa se mute muntii, pot sa se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, si legamantul Meu de pace nu se va clatina, zice Domnul, care are mila de tine.

11. Nenorocito, batuto de furtuna si nemangaiato! Iata, iti voi impodobi pietrele scumpe cu antimoniu si-ti voi da temelii de safir.

12. Iti voi face crestele zidurilor de rubin, portile, de pietre scumpe, si tot ocolul, de nestemate.

13. Toti fiii tai vor fi ucenici ai Domnului, si mare va fi propasirea fiilor tai.

14. Vei fi intarita prin neprihanire. Izgoneste nelinistea, caci n-ai nimic de temut, si spaima, caci nu se va apropia de tine.

15. Daca se urzesc uneltiri, nu vin de la Mine; oricine se va uni impotriva ta va cadea sub puterea ta.

16. Iata, Eu am facut pe mesterul care sufla carbunii in foc si face o arma dupa mestesugul lui. Dar tot Eu am facut si pe nimicitor ca s-o sfarame.

17. Orice arma faurita impotriva ta va fi fara putere; si pe orice limba care se va ridica la judecata impotriva ta o vei osandi. Aceasta este mostenirea robilor Domnului, asa este mantuirea care le vine de la Mine, zice Domnul.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***