Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 51

1. Ascultati-Ma, voi care umblati dupa neprihanire, care cautati pe Domnul! Priviti spre stanca din care ati fost ciopliti, spre gaura gropii din care ati fost scosi.

2. Uitati-va la parintele vostru Avraam si spre Sara, care v-a nascut; caci l-am chemat cand era numai el singur, l-am binecuvantat si inmultit.

3. Tot astfel, Domnul are mila de Sion si mangaie toate daramaturile lui. El va face pustiul lui ca un rai, si pamantul lui uscat, ca o gradina a Domnului. Bucuria si veselia vor fi in mijlocul lui, multumiri si cantari de lauda.

4. Ia aminte spre Mine, dar, poporul Meu, pleaca urechea spre Mine, neamul Meu! Caci din Mine va iesi legea, si voi pune legea Mea lumina popoarelor.

5. Neprihanirea Mea este aproape, mantuirea Mea se va arata, si bratele Mele vor judeca popoarele, ostroavele vor nadajdui in Mine si se vor increde in bratul Meu.

6. Ridicati ochii spre cer si priviti in jos pe pamant! Caci cerurile vor pieri ca un fum, pamantul se va preface in zdrente ca o haina, si locuitorii lui vor muri ca niste muste; dar mantuirea Mea va dainui in veci, si neprihanirea Mea nu va avea sfarsit.

7. Ascultati-Ma, voi care cunoasteti neprihanirea, popor care ai in inima legea Mea! Nu te teme de ocara oamenilor si nu tremura de ocarile lor.

8. Caci ii va manca molia ca pe o haina si-i va roade viermele cum roade lana; dar neprihanirea Mea va dainui in veci, si mantuirea Mea se va intinde din veac in veac."

9. Trezeste-te, trezeste-te si imbraca-te cu putere, brat al Domnului! Trezeste-te ca in zilele de odinioara si in veacurile din vechime! Oare n-ai doborat Tu Egiptul si ai strapuns balaurul?

10. Nu esti Tu acela care ai uscat marea, apele adancului celui mare, si ai croit in adancimile marii un drum pentru trecerea celor rascumparati?

11. Astfel cei rascumparati de Domnul se vor intoarce, vor veni in Sion cu cantari de biruinta, si o bucurie vesnica le va incununa capul; ii va apuca veselia si bucuria, iar durerea si gemetele vor fugi.

12. "Eu, Eu va mangai. Dar cine esti tu, ca sa te temi de omul cel muritor, si de fiul omului, care trece ca iarba,

13. si sa uiti pe Domnul, care te-a facut, care a intins cerurile si a intemeiat pamantul? De ce sa tremuri necontenit toata ziua, inaintea maniei asupritorului, cand umbla sa te nimiceasca? Unde este mania asupritorului?

14. In curand cel incovoiat sub fiare va fi dezlegat; nu va muri in groapa si nu va duce lipsa de paine.

15. Eu sunt Domnul Dumnezeul tau care starnesc marea si fac sa-i urle valurile si al carui nume este Domnul ostirilor.

16. Eu pun cuvintele Mele in gura ta si te acopar cu umbra mainii Mele, ca sa intind ceruri noi si sa intemeiez un pamant nou, si sa zic Sionului: "Tu esti poporul Meu!"

17. Trezeste-te, trezeste-te! Scoala-te, Ierusalime care ai baut din mana Domnului potirul maniei Lui, care ai baut, ai sorbit pana in fund potirul ametelii!

18. Caci nu este niciunul care sa-l calauzeasca din toti copiii pe care i-a nascut, nu este niciunul care sa-l ia de mana din toti copiii pe care i-a crescut.

19. Amandoua aceste lucruri ti s-au intamplat: - dar cine te va plange? - pustiirea si darapanarea, foametea si sabia. - "Cum sa te mangai Eu?"

20. Fiii tai lesinati zaceau in toate colturile ulitelor ca cerbul intr-un lat, plini de mania Domnului si de mustrarea Dumnezeului tau.

21. De aceea, nenorocitule, beat ce esti, dar nu de vin, asculta:

22. Asa vorbeste Domnul tau, Domnul Dumnezeul tau care apara pe poporul Lui: "Iata ca iti iau din mana potirul ametelii, potirul maniei Mele, ca sa nu mai bei din el!

23. Si il voi pune in mana asupritorilor tai, care iti ziceau: "Indoaie-te, ca sa trecem peste tine!" Iti faceai atunci spinarea ca un pamant si ca o ulita pentru trecatori."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***