Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 50

1. Asa vorbeste Domnul: "Unde este cartea de despartire prin care am izgonit pe mama voastra? Sau caruia dintre cei ce M-au imprumutat v-am vandut? Vedeti, din pricina faradelegilor voastre ati fost vanduti, si din pricina pacatelor voastre a fost izgonita mama voastra.

2. Pentru ce nu era nimeni cand am venit? Pentru ce n-a raspuns nimeni cand am strigat? Este mana Mea prea scurta ca sa rascumpere? Sau n-am Eu destula putere ca sa izbavesc? Cu mustrarea Mea Eu usuc marea si prefac raurile in pustiu; pestii lor se strica din lipsa de apa si pier de sete!

3. Imbrac cerurile cu negura de jale si le invelesc cu un sac.

4. "Domnul Dumnezeu Mi-a dat o limba iscusita, ca sa stiu sa inviorez cu vorba pe cel doborat de intristare. El Imi trezeste in fiecare dimineata, El Imi trezeste urechea sa ascult cum asculta niste ucenici.

5. Domnul Dumnezeu Mi-a deschis urechea, si nu M-am impotrivit, nici nu M-am tras inapoi.

6. Mi-am dat spatele inaintea celor ce Ma loveau, si obrajii, inaintea celor ce-Mi smulgeau barba; nu Mi-am ascuns fata de ocari si de scuipari.

7. Dar Domnul Dumnezeu M-a ajutat; de aceea nu M-am rusinat, de aceea Mi-am facut fata ca o cremene, stiind ca nu voi fi dat de rusine.

8. Cel ce Ma indreptateste este aproape: "Cine va vorbi impotriva Mea? Sa ne infatisam impreuna! Cine este potrivnicul Meu? Sa inainteze spre Mine!"

9. Iata, Domnul Dumnezeu Ma ajuta: cine Ma va osandi? Intr-adevar se prefac cu totii in zdrente ca o haina: molia ii va manca.

10. Cine dintre voi se teme de Domnul sa asculte glasul Robului Sau! Cine umbla in intuneric si n-are lumina sa se increada in Numele Domnului si sa se bizuie pe Dumnezeul lui!

11. Iar voi toti care aprindeti focul si puneti taciuni pe el umblati in lumina focului vostru si in taciunii pe care i-ati aprins. Din mana Mea vi se intampla aceste lucruri, ca sa zaceti in dureri.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***