Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 49

1. Ascultati-Ma, ostroave! Luati aminte, popoare departate! Domnul M-a chemat din sanul mamei si M-a numit de la iesirea din pantecele mamei.

2. Mi-a facut gura ca o sabie ascutita, M-a acoperit cu umbra mainii Lui; si M-a facut o sageata ascutita, M-a ascuns in tolba Lui cu sageti.

3. "Si mi-a zis: "Israele, tu esti robul Meu in care Ma voi slavi."

4. Si eu ma gandeam: "Degeaba am muncit, in zadar si fara folos mi-am istovit puterea. Dar dreptul meu este la Domnul, si rasplata mea, la Dumnezeul meu.

5. Si acum, Domnul vorbeste, El, care M-a intocmit din pantecele mamei ca sa fiu Robul Lui, ca sa aduc inapoi la El pe Iacov si pe Israel, care este inca imprastiat; caci Eu sunt pretuit inaintea Domnului, si Dumnezeul Meu este taria Mea.

6. El zice: "Este prea putin lucru sa fii Robul Meu ca sa ridici semintiile lui Iacov si sa aduci inapoi ramasitele lui Israel. De aceea, Te pun sa fii Lumina neamurilor, ca sa duci mantuirea pana la marginile pamantului."

7. Asa vorbeste Domnul, Rascumparatorul, Sfantul lui Israel, catre Cel dispretuit si urat de popor, catre Robul celor puternici: "Imparatii vor vedea lucrul acesta, si se vor scula, si voievozii se vor arunca la pamant si se vor inchina, din pricina Domnului, care este credincios, din pricina Sfantului lui Israel, care Te-a ales."

8. Asa vorbeste mai departe Domnul: "La vremea indurarii, Te voi asculta, si in ziua mantuirii, Te voi ajuta; Te voi pazi si Te voi pune sa faci legamant cu poporul, sa ridici tara si sa imparti mostenirile pustiite;

9. sa spui prinsilor de razboi: "Iesiti!", si celor ce sunt in intuneric: "Aratati-va!" Ei vor paste pe drumuri si vor gasi locuri de pasune pe toate coastele.

10. Nu le va fi foame, nici nu le va fi sete; nu-i va bate arsita, nici soarele; caci Cel ce are mila de ei ii va calauzi si-i va duce la izvoare de ape.

11. Voi preface toti muntii Mei in drumuri, si drumurile Mele vor fi bine croite.

12. Iata-i ca vin de departe, unii de la miazanoapte si de la apus, iar altii din tara Sinim.

13. Bucurati-va, ceruri! Inveseleste-te, pamantule! Izbucniti in strigate de bucurie, muntilor! Caci Domnul mangaie pe poporul Sau si are mila de nenorocitii Lui."

14. Sionul zicea: "M-a parasit Domnul si m-a uitat Domnul!"

15. Poate o femeie sa uite copilul pe care-l alapteaza si sa n-aiba mila de rodul pantecelui ei? Dar chiar daca l-ar uita, totusi Eu nu te voi uita cu niciun chip:

16. Iata ca te-am sapat pe mainile Mele, si zidurile tale sunt totdeauna inaintea ochilor Mei!

17. Fiii tai alearga; dar cei ce te daramasera si te pustiisera vor iesi din mijlocul tau.

18. Ridica-ti ochii de jur imprejur si priveste: toti acestia se strang, vin la tine. Pe viata Mea, zice Domnul, ca te vei imbraca cu toti acestia ca si cu o podoaba si te vei incinge cu ei ca o mireasa.

19. Caci locurile tale pustiite si pustii, tara ta nimicita, vor fi stramte pentru locuitorii tai; si cei ce voiau sa te manance se vor departa.

20. Fiii acestia de care ai fost lipsit vor spune mereu la urechile tale: "Locul este prea stramt pentru mine; fa-mi loc, ca sa pot sa ma asez."

21. Si vei zice in inima ta: "Cine mi i-a nascut? Caci eram fara copii si stearpa; eram roaba, izgonita: cine i-a crescut? Ramasesem singura: unde erau acestia?"

22. De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Iata, voi face neamurilor semn cu mana si-Mi voi inalta steagul spre popoare; ele vor aduce inapoi pe fiii tai in bratele lor si vor duce pe fiicele tale pe umeri.

23. Te vor hrani imparati, si imparatesele lor te vor alapta. Se vor inchina cu fata la pamant inaintea ta si vor linge tarana de pe picioarele tale, ca sa stii ca Eu sunt Domnul si ca cei ce nadajduiesc in Mine nu vor fi dati de rusine." -

24. Se poate lua prada celui puternic? Si poate sa scape cel prins din prinsoare? -

25. "Da, zice Domnul, prada celui puternic ii va fi luata, si cel prins de asupritor va scapa; caci Eu voi lupta impotriva vrajmasilor tai si voi scapa pe fiii tai.

26. Eu voi da asupritorilor tai sa-si manance carnea, si se vor imbata ca de must de insusi sangele lor. Si va sti orice faptura ca Eu sunt Domnul, Mantuitorul tau, Rascumparatorul tau, Puternicul lui Iacov."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***